Banes Motor České Budějovice
08.12.2022, Michal Špírek

Třinec. Jubilejní duel s Kometou. A poté reprezentační pauza

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Motor se s předstihem vydal do Třince, aby nemusel náročný přesun absolvovat v den utkání. Oceláře v sezóně dvakrát porazil, povede se to i do třetice? V neděli pak České Budějovice budou hostit Kometu Brno, půjde o 2500. zápas klubu v nejvyšší soutěži.

Motor vyrazil to Třince vzhledem k obavám z pátečního zvýšeného dopravního provozu už den předem. Do zápasu může jít se vztyčenou hlavou i z toho hlediska, že jej v obou dosavadních utkání sezóny porazil. Motor sehraje třetí venkovní duel v řadě, v Kladně uspěl, v Plzni ne. "V mých očích jsme v posledních dvou zápasech hráli velice dobře. Schází jen pár věcí, které musíme udělat lépe. Ale kluci makají," doufá v další bodovou odměnu za výkony svých svěřenců trenér Jaroslav Modrý.

Zatímco v Plzni odehrál Motor zápas na pět beků, když junior Hail zažil první extraligové vteřiny až v samotném závěru, v Třinci už Jihočeši nastoupí i s uzdraveným Šenkeříkem. A opět i s Karlem Plášilem, dočasnou výpomocí z druholigového Tábora. "Je pro něj těžké do toho naskočit po takové době, do extraligy, tréninků. Ale klobouk dolů před ním, snaží se, jsme rádi, že nám pomáhá. Karel má svoji kvalitu a má z posledních dvou let zkušenosti z extraligy, ví, jak je rychlá," hodnotí Modrý zapojení osmadvacetiletého obránce.

Na jeho tým čekají dva zápasy, následovat bude osmidenní pauza bez utkání. Je šance, že by se některý z chybějících obránců před Vánoci vrátil do sestavy? "Chci být optimista, ale je to spíše na našich doktorech, kdy dají hráčům zelenou, kdy bude s jejich zdravotním stavem vše tak, jak má být. Percy bruslí zatím pouze sám, bez puku, pracuje na kondici. Musíme být trpěliví," krčí rameny hlavní trenér. Ve středu nastoupil za prvoligovou Jihlavu Tomáš Čachotský, pro následující utkání Motoru to ale nic neznamená, zkušený útočník bude součástí českobudějovické soupisky. "Jihlava měla problém se sestavou, potřebovala pomoci, takže Tomáš s nimi absolvoval zápas a k nám se připojil znovu ve čtvrtek," vysvětluje Jaroslav Modrý.

Proti Kometě zažijí České Budějovice už 2500. zápas v nejvyšší soutěži ligové. A Modrý se na to těší: "Odkazuje to na dlouholetou historii klubu a tradici hokeje v jižních Čechách. Jsem rád, že jsem toho byl součástí jako hráč a nyní jsem u toho jako trenér, moc si toho vážím. Cítím k tomu velký respekt." Sám nastoupil za A tým poprvé v sezóně 1987/88, ale při otázce na vzpomínky mu jako první vytanou na mysl jeho divácké návštěvy. "Pamatuji si jak jsem jako malý kluk chodil v Budějcích na hokeje, utkvěl mi z toho zaplněný stadion s fantastickou atmosféru. A vzpomínám na výborné hokejisty, které jsem mohl vidět, namátkou jich vyjmenuji jen pár, Pouzar, Dvořák, Caldr nebo Lála," říká Jaroslav Modrý. Ten nyní se svými svěřenci na bohatou historii s hrdostí navazuje.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....