Banes Motor České Budějovice
05.12.2022, Pavel Mádl

Měli jsme mnoho šancí, ale nedokázali jsme je využít, mrzí Filipa Přikryla

PLZEŇ — V minulé sezoně ještě oblékal dres Plzně. Po jejím konci tam rozvázal smlouvu a upsal se Motoru. Útočník Filip Přikryl v neděli nastoupil v Plzni jako soupeř a musel zkousnout prohru 1:4. Motor svého soupeře přestřílel. Na branku Miroslava Svobody vyslal 42 střel. V síti skončila jenom jedna, a to z hole Martina Hanzla.

Filipe, jak byste zhodnotil utkání, ve kterém Motor soupeře přestřílel?
Celý zápas jsme měli střeleckou převahu. Za stavu 1:2, kdy se to lámalo, jsme nedokázali využít šance. Na začátku třetí třetiny jsme dvakrát faulovali a nedokázali jsme to zlomit.

Odehráli jste skvělou první třetinu, co se týče střeleckých pokusů. Druhý gól jste inkasovali při ponechané výhodě, která trvala dvě a půl minuty. Řekli jste si k tomu něco v kabině?
Kluci na ledě byli dlouho, byla to těžká situace a snažili se blokovat střely. Bohužel tam jedna z nich prošla, ale pořád se s tím zápasem dalo něco dělat.

Mohla být pětiminutová nevyužitá přesilovka jedním ze zlomů v utkání?
Ano, ale těch situací tam bylo víc. Měli jsme obrovské šance. Trápí nás to, nedokážeme je využít. Na Kladně nám tam padlo šest gólů.

Byla Plzeň v něčem lepší?
Dala víc gólů, na ty se hraje. Měli jsme více střel, ale Plzeň dokázala své šance využít. Musíme na tom zapracovat.

Můžete být aspoň částečně spokojení s výkonem, byť se prohrálo?
To je těžká otázka. Potřebujeme body a bylo by lepší, kdybychom hráli špatně, ale ve výsledku bychom měli tři body. Můžeme se od tohoto výkonu odpíchnout, ale potřebujeme bodovat.

Po konci utkání plzeňští fanoušci vyvolávali vaše jméno. Čekal jste to?
Vůbec. Je moc hezké, že na mě nezapomněli, i když jsem mladý kluk a moc jsem toho tady neodehrál. Jsem za to moc rád.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....