Banes Motor České Budějovice
28.11.2022, Pavel Mádl

Do Budvar arény míří Karlovy Vary. Naváže Motor na vítězství?

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Druhé domácí utkání v řadě, a tak tedy další možnost k zisku bodového zisku, poněvadž Jihočechům se v Budvar aréně daří. Do té zavítají v úterý Karlovy Vary. Úvodní buly zápasu padne v 17:30. Dokáže Motor oplatit energetikům porážku 3:4 z prvního vzájemného duelu? Vstupenky koupíte online zde.

Z kabiny Motoru

Před startem nedělního domácího střetnutí s Bílými Tygry z Liberce se mužstvo z jihu Čech nacházelo na posledním místě tabulky. Výhrou 4:1 nad kádrem z pod Ještědu se posunulo před Kladno a je třinácté s 25 body. První trefu v českobudějovickém dresu zaznamenal obránce ze Zlína Daniel Gazda, jenž tak bodovali i ve druhém zápase po sobě. Jeho gól byl vítězný. Nyní na Jihočechy čekají Karlovy Vary, proti kterým podlehli, když na jejich ledě padli těsně 3:4.

Na marodce týmu jsou aktuálně Michal Vondrka, Stuart Percy a Kristofers Bindulis. Zranění lotyšského zadáka má být krátkodobé.

Ač je Motor na předposlední příčce, ví, že má hráče, na které se může spolehnout. Lukáš Pech s bilancí 5+15 vede bodování týmu. Za ním je kapitán Milan Gulaš, jenž má po osmi gólech a asistencích (8+8).

Sestava Motoru z utkání s Libercem:

Strmeň (Hrachovina) – Štencel (A), Vráblík, Šenkeřík, Gazda, Šedivý, Hovorka – Čachotský, M. Toman, Přikryl – Strnad, Pech (A), Gulaš (C) – Karabáček, Hanzl, Tomeček – Dzierkals, Vopelka, Valský – Koláček.

O soupeři - HC ENERGIE KARLOVY VARY

Karlovarští uzmuli z posledních pěti duelů dvě výhry, ale nyní mají dvě prohry v řadě bez bodu. Nejprve v pátek na svém ledě prohráli s prvními Pardubicemi a v nedělním zápase s výsledkem 2:4 nepochodili ve Vítkovicích. Týmu z lázeňského města aktuálně náleží desátá příčka se ziskem 29 bodů.

Energetici se mohou pyšnit jednou skvělou zprávou. Další tři sezony v karlovarském dresu útočník Jiří Černoch, který údajně nevyslyšel enormní zájem Komety Brno o jeho služby.

Produktivitu v mančaftu řídí Tomáš Rachůnek, jenž má bilanci 5+14.

Sestava Karlových Varů z utkání s Vítkovicemi:

Lukeš (Habal) – Huttula, Plutnar, Dlapa, Bernad, Pulpán (A), Bartejs, Havlín – Rachůnek (A), Gríger, Chalupa – Koblasa, Černoch (C), O. Beránek – Redlich, Jiskra, Kohout – Sapoušek, Vachovec, Kružík.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....