Banes Motor České Budějovice
26.11.2022, Michal Špírek

Motor versus Tygři. Do Budvar arény míří Liberec

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Ve 23. kole zavítá na budějovický led soupeř ze severu Čech. Motor spadl na poslední místo tabulky, dokáže se z něj dostat hned díky nedělnímu utkání? Přijďte Motor podpořit v cestě za potřebnými body. Utkání začíná v 17:00. Vstupenky koupíte online zde.

Z kabiny Motoru

Proti třem nejlepším týmům tabulky (Pardubice, Vítkovice, Olomouc) Motor v posledních zápasech neuspěl. Nyní jej čeká střetnutí s desátým Libercem. Do sestavy Jihočechů se vrátili Dominik Hrachovina a Jakub Strnad, mimo hru zůstává Stuart Percy a Michal Vondrka. Premiéru v budějovickém dresu zaznamenal Daniel Gazda. "Bylo to náročné. Pro mě toho byla spousta nového. První třetina se nám moc nepovedla, ale pořád jsme byli ve hře a věděli jsme, že můžeme něco uhrát. Škoda, že jsme dostali čtvrtý gól po střele od modré. Z naší strany to byl dobře odbojovaný zápas a je škoda, že jsme neuhráli nějaký bod, protože je potřebujeme jako sůl," hodnotil Gazda utkání ve Vítkovicích pro Českobudějovický deník.

Liberci má Motor co vracet, v úvodním měření sil sezóny s ním Jihočeši prohráli 1:6, Severočeši zaznamenali v tomto utkání dvakrát více střel.

Sestava Motoru z posledního utkání:

Hrachovina (Strmeň) – Štencel (A), Vráblík, Bindulis, Gazda, Šenkeřík, Hovorka – Strnad, Pech (A), Gulaš (C) – Dzierkals, Hanzl, Valský – Čachotský, M. Toman, Přikryl – Tomeček, Vopelka, Karabáček – Koláček.

O soupeři - BÍLÍ TYGŘI LIBEREC

Kdepak Bulíř. Kdepak Birner. Kdepak Filippi či Frolík. Na čele produktivity Liberce je obránce Uvis Janis Balinskis s fantastickou bilancí 7+9! Když trenér Augusta před sezónou vítal v týmu lotyšskou posilu, asi ani netušil, jaký jackpot Liberec trefil. Balinskis se po dvou sezónách v Litvínově přesunul pod Ještěd a tam to rozbalil naplno. Zmíněná jména útočných es našeho nedělního soupeře ale mluví sama za sebe - družina Jaroslava Modrého bude čelit silnému protivníkovi.

V posledních dvou zápasech nastoupil mezi liberecké tyče brankář Jakub Neužil. V sezóně byl do té doby jasnou jedničkou Liberce Petr Kváča a po porážce Liberce na Spartě 1:3 je možné, že právě exbudějovický gólman v neděli bude opět čelit střelcům Motoru. Liberec si proti Spartě nevytvořil příliš šancí, ale ani on toho pražskému soupeři moc nepovolil. Nakonec těsně padl, v závěru rozhodčí neuznali po dlouhém zkoumání branku, díky které by ještě mohl zabojovat o body.

Sestava Liberce z posledního utkání:

Neužil (Kváča) – Balinskis, Nedomlel, Ivan, Melancon, Derner, J. Dvořák, Kolmann – A. Najman, Bulíř (C), Frolík – Birner (A), Filippi, Ordoš – Flynn, Šír, Faško-Rudáš – Dlouhý, Jelínek (A), Rychlovský.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....