Banes Motor České Budějovice
15.11.2022, Tomáš Kobera

Konec pauzy, Motor doma přivítá ve čtvrtek lídra extraligy!

ČESKÉ BUDĚJOVICE - Nelehký úkol čeká na českobudějovické hokejisty po skončení reprezentační přestávky. Na svém ledě totiž ve sváteční den vyzvou aktuálně nejlepší tým české nejvyšší soutěže. Pardubickému Dynamu se Motor pokusí vrátit vysokou porážku 1:6 z prvního vzájemného duelu této sezóny ve čtvrtek 17. listopadu od 17:00 v Budvar aréně. Vstupenky jsou stále k dispozici ZDE! Utkání živě vysílá O2 TV Sport.

Z kabiny Motoru

České Budějovice prozatím pokračují v zajetých kolejích. Domácí utkání Motor zvládá velmi dobře. Pouze tři týmy získaly v domácím prostředí více bodů než Jihočeši, kteří si v Budvar aréně drží sérii čtyřech po sobě jdoucích vítězství. Venku to ale stále nejde a platí, že Budějovice vybojovaly body pouze v prvním kole na ledě Třince. Motor má co zlepšovat především v produktivitě, v lize daly méně branek pouze dva týmy. Rozdíl mezi duely na jihu Čech a na územích soupeřů je opravdu obrovský, vždyť Motor doma dokázal bodovat zatím ve všech utkáních a získal v nich devatenáct ze svých dvaadvaceti bodů! Kvůli špatným venkovním výsledkům ale patří bronzovému medailistovi z loňského roku až jedenáctá pozice. Na druhou stranu dělí svěřence Jaroslava Modrého od pátého místa díky vyrovnanosti tabulky pouze pět bodů, a tak má Motor rozhodně proti lídrovi soutěže o co hrát.

Nadále se do českobudějovického brankoviště vinou zranění nemůže vrátit jednička Motoru Dominik Hrachovina, stejně tak nenastoupí Stuart Percy a kvůli nemoci Josef Koláček. Se zraněním se potýká také Jakub Strnad, naopak s týmem začali znovu trénovat Vojtěch Tomeček a Mikuláš Hovorka.

Nejproduktivnějším hráčem týmu a druhým nejlepším nahrávačem celé extraligy je Lukáš Pech (4G+15A), který se v počtu odehraných minut řadí do top pětky ligy. Rovněž velmi vytěžovaným hráčem Motoru je kapitán Milan Gulaš, který se po zranění zařadil do sestavy už v posledních dvou zápasech a prozatím nasbíral 13 bodů (8G+5A).

Sestava Motoru z posledního utkání:

Strmeň (Cinka) – Štencel (A), Vráblík, Bindulis, Kachyňa, Šenkeřík, Marcel, Šedivý – Holec, Pech (A), Gulaš (C) – Dzierkals, Hanzl, Valský – Čachotský, Toman, Přikryl – Chlubna, Vopelka, Karabáček

O soupeři - HC Dynamo Pardubice

Pardubické Dynamo potvrzuje, že se po vydatném posílení sestavy před sezónou letos bude řadit mezi ty absolutně největší favority celé soutěže. Aktuálně jim patří první místo s náskokem šesti bodů na druhé Vítkovice. Východočeši jsou nejsilnějším týmem v domácím i venkovním prostředí a v devatenácti utkáních nastříleli hned dvaašedesát branek. Výborně si Pardubice vedou také v defenzivě, méně gólů totiž dostala pouze Olomouc, která ale odehrála o dva zápasy méně. Do Českých Budějovic přijede Dynamo se sérií devíti výher v řadě, během které ztratilo pouze dva body. Zmíněnou vynikající úspěšnost na ledech soupeřů potvrzuje bilance sedmi vítězství z osmi venkovních duelů a celkově pouze čtyři ztracené body. Prodloužit své série budou chtít hosté o to více z důvodu, že v loňském čtvrtfinále play-off nedokázali v Budvar aréně zvítězit ani jednou ze tří pokusů.

Chybět na soupisce Dynama budou útočníci Hyka, Rohlík, dále zranění beci Kolář s Čerešňákem. Obejít se Pardubice budou muset také bez bratrské dvojice Adama a Davida Musilů, kteří si odpykávají trest za utkání s Olomoucí.

Kdo naopak v Budějovicích Dynamu chybět nebude je nejúdernější duo východočeského celku. Druhý v produktivitě celé extraligy je Lukáš Radil (7G+13A), pouze o bod méně získal Tomáš Zohorna (9G+10A).

Sestava Pardubic z posledního utkání:

Will (Frodl) – Dvořák, Košťálek, Vála, Hrádek, Bučko, Nedbal, Chabada – Kousal (A), Zohorna (A), Radil – Říčka, Cienciala, Matýs – Paulovič, Poulíček (C), Koffer – Rouha, Rákos, Urban.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....