Banes Motor České Budějovice
14.11.2022, Lukáš Mareš

Srdce Motoru a Arpidy bijí stejně

O sociálním programu mládeže Motoru vyšlo na našem webu již několik článků. Možná Vás napadne, k čemu je vlastně dobré se něčemu takovému věnovat. Na Motoru je naší prioritou hokej a výchova špičkových hráčů. Nezůstáváme ale pouze u této priority, protože dobře víme, že by to byl jednostranný přístup. Jde nám o to, aby naši hráči uměli nejen dobře hrát, ale také aby si z hokeje odnesli co nejvíce pozitivních návyků a zkušeností do života. Tuto vizi pomáhá naplňovat právě sociální program, který v této sezoně rozvíjíme ve spolupráci s Centry BAZALKA a Arpida.

Dne 11. 11. 2022 navštívili mladí Motoráci z kategorií U14 a U13 společně se svými trenéry Filipem Turkem, Františkem Čechem a Zdeňkem Špergerem Centrum ARPIDA, které si pro nás připravilo pestrý program. Organizaci akce měl za Motor na starost klubový mentální kouč Lukáš Mareš. Návštěvu jsme začali v jídelně, kam nás přišel pozdravit ředitel Centra pan Marek Wohlgemuth, který také ocenil nedávnou práci kategorie U15 a její pomoc s úklidem bazénu. Hráčům bylo následně puštěno video o ARPIDĚ, ve kterém jsme se dozvěděli hlavní informace o fungování tohoto Centra. Poté přišly na řadu komentované prohlídky, kdy se Motoráci rozdělili po týmech a prošli se s průvodkyněmi prostory, které děti v ARPIDĚ navštěvují. Nezůstalo jen u výkladu – hráči i trenéři měli spoustu zajímavých dotazů, které nám naše průvodkyně ochotně zodpověděly. Oba týmy se po skončení prohlídek sešly opět v jídelně, kde pracovník Centra pan Jaromír Novák pustil hráčům video z prosincového zápasu 19.12.2020, kdy hrál Motor právě pro ARPIDU (video je dostupné zde: https://www.youtube.com/watch?v=i-oZGre43kA). Podívali jsme se také na motorácký dres, který vznikl na podporu Centra. Hráči tak mohli zjistit, že ARPIDA má k Motoru blíže, než si možná předtím mysleli. Od hokeje jsme se dostali dokonce k hudbě. Jaromír Novák nám pustil několik písniček, které pro ARPIDU nazpívali slavní čeští umělci. Tady jsou pro zajímavost odkazy:

Návštěvu jsme ukončili závěrečnou krátkou diskuzí, společnou fotkou a také domluvou, že mladí Motoráci a jejich trenéři poměří na jaře své schopnosti s ARPIDOU ve sportu nazvaném boccia.

Návštěva byla pro hráče i trenéry silným zážitkem, za který tímto ARPIDĚ děkujeme. Mohli jsme vystoupit na chvíli z prostředí zimního stadionu, nahlédnout do jiného způsobu života, uvědomit si situaci druhých a také to, jak cenné je zdraví. Nedošlo jen na otevírání nových obzorů. Věříme, že se otevřela i naše motorácká srdce. ARPIDA a Motor žijí spolu, naše srdce bijí stejně!

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....