Banes Motor České Budějovice
10.11.2022, Michal Špírek

Náročné tréninky, ale i odpočinek. Tak Motor tráví delší pauzu od zápasů

Po zápase v Olomouci deset dnů bez utkání. Pak ve čtvrtek 17. listopadu domácí atraktivní a zároveň náročné střetnutí s lídrem soutěže z Pardubic. A pak další více než týdenní pauza. Motor se nachází ve specifickém období sezóny 2022/2023.

Nejdříve listopadový Karjala Cup, jehož úvodní utkání hostí Budvar aréna. Dále Švýcarský pohár (15. - 18. prosince) a naposledy Švédské hokejové hry (9. - 12. února). To jsou tři akce, které naruší program aktuální extraligové sezóny. Nejdelší pauzu od zápasů má Motor k dispozici ale právě nyní. Navíc po nejbližším utkání s Pardubicemi bude kvůli odloženému střetnutí se Spartou následovat dalších sedm dní, v nichž budou Jihočeši opět pouze trénovat.

Tento nezvyklý blok načali Českobudějovičtí sérií náročných tréninků. "Trénovali jsme nyní spíše objem a kondici," specifikoval kouč Jaroslav Modrý. Na víkend dostanou hráči volno, aby následovala další tréninková příprava zaměřující se na systémové záležitosti a směřující už k zápasu proti prvním Pardubicím.

Na rozdíl třeba od minulé sezóny Motor v probíhajícím ročníku trápí ve větší míře marodka. "Není to ideální, pořád to není tak, jak bychom si představovali," mrzí hlavního trenéra. Stále dlouhá cesta je k návratu obránce Stuarta Percyho. "Dominik Hrachovina začal bruslit na ledě, ale bez toho, aby chodil do zákroků, rozkleků. Připravuje se, aby byl v pořádku," přibližuje Jaroslav Modrý. Josef Koláček se potýká s nemocí, několik dní trpěl horečkami a má předepsaná antibiotika, do dalšího utkání s jistotou nenastoupí. Situace se komplikuje u Jakuba Strnada, který kvůli zranění v dolní části těla absolvuje odborná vyšetření. Útočník Vojtěch Tomeček už se naopak začal připravovat s týmem, stejně jako obránce Mikuláš Hovorka.

V posledním utkání proti Olomouci využil trenérský štáb při absenci kmenových hráčů možnosti startu útočníka Miroslava Holce, jinak hráče prvoligové Třebíče. Holce trenér Modrý samozřejmě dobře zná z minulé sezóny. "Hráli jsme na Moravě, pro Míru to bylo blízko, sice nastoupil do dvou zápasů ve dvou dnech, ale rádi jsme s ním zase měli možnost spolupracovat. Je bojovný, dobře bruslí, zná náš systém, pomohl nám," vysvětlil okolnosti Holcova startu jednapadesátiletý kouč. "V případě potřeby je zde možnost využití ještě dalších hráčů na střídavé starty," přibližuje Modrý. Jedním z hokejistů, o kterém trenéři přemýšleli a jsou s ním v kontaktu, je Luboš Rob, hrající v první lize za Vsetín. "Ale ideální by bylo, kdyby všichni naši hráči byli zdraví a my je mohli dát do sestavy. Musíme být opatrní ohledně toho, nakolik do týmu zasahujeme," primárně vyhlíží návrat marodů Modrý. Ten v aktuální zápasové pauze pracuje i s několika mládežníky Motoru: "Chtěli jsme vidět, jak se za první část sezóny posunuli."

V zápase proti Olomouci po premiérovém startu v sezóně absentoval po předchozí domluvě s trenéry Michal Vondrka. Není vyloučeno, že taková vynechání zkušeného útočníka v sezóně ještě nastanou. "Není jednoduché do rozjeté soutěže takto naskočit. Musíme tak pečlivě sledovat jeho tělo, být opatrní a komunikovat s ním, abychom ho nezničili," vysvětluje Jaroslav Modrý.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....