Banes Motor České Budějovice
30.10.2022, Petra Bicková

Plácnul jsem a byl z toho gól, říká Josef Koláček

České Budějovice hostily Mladou Boleslav. Diváci na branku dlouho čekali, až ve druhé třetině se prosadil mladý útočník Josef Koláček. Svěřenci Jaroslava Modrého porazili svého soupeře nakonec 3:0.

Co podle vás stojí za výhrou 3:0 nad Boleslaví?
Povedlo se nám dát góly, kterých moc nedáváme. Vylepšili jsme přesilové hry, kde nám to také padlo, trefili jsme se i ve hře pět na pět. Vyhráli jsme, takže spokojenost.

Vy jste se gólově prosadil, otevřel jste skóre zápasu. Mohl byste popsat tu situaci?
Štenclík mi chtěl nahrát, ale jeden z boleslavských hráčů ránu chytil, puk mu ale ujel, nahrál to mně a já jsem do toho v podstatě jen plácnul. Ani nevím, kudy se puk do brány dostal.

Vy jste se prosadil už v minulém televizním utkání proti Varům, zápas proti Bruslařům se také vysílal. Myslíte na to, že se jedná o přímý přenos?
Vůbec jsem na to nemyslel, ani by mi to nedošlo. Ale na konci zápasu za mnou přišel Fíla Přikryl a řekl mi, že jsem bodoval opět v přímém přenose. Ale já na to vážně nemyslím, jsem rád, že to tam padlo.

Motoru se daří bodovat doma, venku jste ale zatím uhráli pouze tři body. Čím to podle vás je?
Já nevím, tady nás určitě ženou dopředu fanoušci. Ale přesně nevím, to je asi spíš otázka na pana trenéra.

V dalším zápase vyrážíte do Litvínova, kde mají nového trenéra a s ním už dvě výhry.
Určitě tam budeme chtít vyhrát, budeme si chtít spravit reputaci venkovních zápasů. Litvínov je skvělý bruslící tým, mají skvělé hráče, ale věřím, že budeme lepší.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....