Banes Motor České Budějovice
21.10.2022, Tomáš Kobera

V neděli doma s Třincem. Rozjede se Motor naplno?

ČESKÉ BUDĚJOVICE - Hokejisté českobudějovického Motoru dokázali ve čtvrteční předehrávce třináctého kola Tipsport extraligy doma porazit plzeňskou Škodovku a ukončit tak devítizápasové trápení bez výhry. Po dvou dnech odpočinku je čeká další utkání v Budvar aréně, ve kterém budou v neděli od 17:00 hostit třinecké Oceláře. Vstupenky na nedělní zápas stále seženete ZDE.

Z kabiny Motoru

Devět zápasů. Tak dlouho nedokázaly České Budějovice zvítězit, a tak se i přes skvělý vstup do sezóny propadly postupně až na předposlední pozici extraligové tabulky. Ve čtvrtečním duelu s Plzní se však díky vítězství 3:2 po samostatných nájezdech povedlo tuto strašlivou sérii ukončit. Zápas se ale nevyvíjel vůbec dobře a Jihočeši již po třiceti minutách ztráceli dvě branky. Především díky velké bojovnosti a skvělému výkonu Lukáše Pecha, který kromě gólu a asistence přidal také rozhodující nájezd, se podařilo duel s Plzní otočit a zapsat konečně více než jeden bod. Vynulováním série proher však Motor jistě končit nechce a možnost ukázat, že je zpátky ve hře dostane v neděli proti Třinci, odkud si v prvním utkání sezóny přivezl všechny body za výhru 0:2.

Motoru bude i nadále chybět brankářská jednička Dominik Hrachovina, stále zraněný Stuart Percy a také nejproduktivnější hráč týmu Milan Gulaš. Se zraněním se potýkají i beci Lukáš Doudera a Mikuláš Hovorka. Velká očekávání tak opět padnou na Lukáše Pecha, který posbíral zatím 12 kanadských bodů, nebo na Martina Hanzla, jenž má pouze o bod méně než hrdina posledního duelu.

Sestava Motoru z posledního utkání:

Strmeň (Kalista) – Štencel (A), Vráblík, Bindulis, Kachyňa, Šenkeřík, Marcel – Dzierkals, Hanzl (A), Valský – Čachotský, Pech (C), Karabáček – Strnad, Toman, Tomeček – Přikryl, Koláček, Doležal – Vopelka.

O soupeři - HC Oceláři Třinec

Třineckému mistrovi dlouho trvalo, než se dostal na ty správné koleje. Po úvodní prohře s Motorem Oceláři nezvládli ani další tři utkání a krčili se na chvostu extraligy. Pomalejší rozjezd je však zdá se zažehnán a Třinečtí míří pod novým trenérem opět do pater tabulky, kde je před začátkem sezóny všichni očekávali, navíc mají oproti výše postaveným týmům zápas či dva k dobru. Po posledním vítězství na ledě Mladé Boleslavi 2:3 po samostatných nájezdech se Slezané nachází na sedmém místě a s bilancí sedmi výher z posledních osmi utkání musí být Třinečtí spokojení. V celé soutěži dokonce nenajdeme žádný tým s lepší formou za předešlých pět kol. Velkou zbraní třineckých Ocelářů jsou pak již tradičně přesilové hry, ve kterých jim s úspěšností přes 34% patří druhá příčka mezi všemi extraligovými týmy, sami soupeře navíc do početních převah příliš nepouští a drží si pozici třetího nejméně trestaného celku. Sílu třineckého týmu v přesilovkách potvrzuje fakt, že v posledním kole proti Boleslavi využil všechna tři vyloučení Bruslařů a díky tomu zvítězil.

Velký podíl na třineckém vzestupu má dvojice Martin Růžička a Marko Daňo, která dohromady nastřádala už 26 bodů. Co se týče produktivity, daří se také bývalému hráči Motoru Danielu Voženílkovi, který za jedenáct utkání posbíral 7 kanadských bodů (3G+4A).

Sestava Třince z posledního utkání:

Kacetl (Mazanec) – Doudera, Marinčin, Čukste, Jeřábek, Zahradníček, Jaroměřský, Ročák – Voženílek, Marcinko (A), Růžička (C) – Nestrašil, Hudáček, Daňo – Chmielewski, Hrehorčák, Hrňa – Buček, Lyszczarczyk, Kurovský.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....