Banes Motor České Budějovice
19.10.2022, Pavel Mádl

Je potřeba udělat nějaké body a pomalu se začínat odrážet, tvrdí posila Tomáš Čachotský

KLADNO — Motor trápí rozsáhlá marodka, a tak se vedení klubu rozhodlo na střídavé starty angažovat do jeho řad zkušenou akvizici. Je jí čtyřicetiletý Tomáš Čachotský, který v Chance lize hájí barvy jihlavské Dukly. Naskočil do utkání na Kladně, kde nastoupil v první formaci s Lukášem Pechem a Milanem Gulašem.

Tomáši, po roce jste se opět objevil na extraligové scéně. Utkání Motoru nevyšlo. Jaký je váš pohled na něj?
Přijeli jsme pro body, které nemáme, jsme zklamaní. Na začátku zápasu bylo Kladno lepší. Škoda, že jsme neskórovali v přesilovkách, kdy jsme měli hodně šancí.

Motor přestřílel Kladno. Byl právě problém zejména v těch přesilovkách?
Kluci, kteří tam byli, se do těch šancí dostali. Hrál jsem první zápas, takže nemohu říct, moc jsem jich neviděl. Vím, že to tam teď klukům nepadá, ale musí se to zlomit tvrdou prací a jít si za vítězstvím. Stačí jeden zápas ubojovat a štěstíčko se přikloní na naši stranu.

Po gólu na 1:1 se zranil Dominik Hrachovina a za stavu 1:2 si přivodil zranění také Milan Gulaš. Jak vás to poznamenalo?
V nějaké sestavě jsme to dohráli. Doufejme, že budou co nejdříve v pořádku, protože z dlouhodobého hlediska je nahradit bude velmi těžké.

Jak se udál váš přesun na jih?
Pan Čermák mě kontaktoval už před sezonou a řekl mi, že by mě klub chtěl využít na střídavé starty, a teď nastal čas, kdy mi zavolali s žádostí, abych přijel pomoct.

Jaký je nynější rozdíl mezi extraligou a první ligou?
Nějaký rozdíl tam je, ale já jsem s Kladnem odehrál tak sto zápasů, takže ten stadion znám dobře. (úsměv)

S nadsázkou, kladenští fanoušci vás mají v oblibě, že?
Mají, je to takový kolorit. (úsměv)

Na kontě je devět porážek v řadě a je dost možné, že další zápasy budou bez Dominika Hrachoviny a Milana Gulaše. Následující dvě utkání odehrajete doma. Může tohle být právě to, co vám může pomoci za lepšími výkony, poněvadž budete hrát doma?
Je to těžké říct, když jsem tu sehrál první zápas. Je potřeba udělat jeden dva body a pomalu se začít odrážet, protože ten mančaft je dobrý a má na to se dostávat nahoru.

Nastoupíte proti Plzni a Třinci?
Momentálně nevím. Teď se to bude řešit.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....