Banes Motor České Budějovice
19.10.2022, Michal Špírek

Motor zakončí první čtvrtinu čtvrtečním utkáním s Plzní

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Už jen jediného soupeře Motor v aktuální sezóně nepotkal. A to Plzeň. Soubojem s tímto týmem v Budvar aréně Motor zakončí první čtvrtinu základní části. Zápas začíná netradičně ve čtvrtek v 17:30, přijďte Motor povzbudit a pomoci mu k tolik potřebnému vítězství - vstupenky jsou v prodeji ZDE. Utkání v přímém přenosu odvysílá program O2 TV Sport.

O soupeři – HC Škoda Plzeň

Jen dvě kola vydrželi na lavičce Plzně trenéři Václav Baďouček a Miloš Říha mladší. Po dvou porážkách se tehdy vedení klubu rozhodlo pro změnu a otěže nad týmem převzali Petr Kořínek a František Bombic. Indiáni i další dva zápasy prohráli, v pátém kole ale poprvé zabrali. Z dosavadních dvanácti zápasů vyhrála Plzeň čtyřikrát, v posledním kole podlehla na svém ledě Boleslavi po nájezdech. "Chtěl bych kluky pochválit, hra se zvedá, kluci bojovali a výborně chytal Miroslav Svoboda,“ hodnotil po utkání Kořínek.

Ten už v utkání nemohl využít švýcarského forvarda a jednu z předsezónních posil Nicolaie Meyera. Tomu se angažmá na západě Čech nevyvedlo a strany se dohodly na předčasném ukončení smlouvy. Indiáni prošli po minulé sezóně poměrně výraznou změnou kádru, kdy přišla mimo jiné o své nejlepší hráče Petera Čerešňáka a Michala Bulíře. V obraně měl díru zacelit Petr Zámorský, který zatím ve dvanácti zápasech zaznamenal šest bodů. Další posilou Plzně byl budějovickým fandům dobře známý Jan Piskáček, ten ale v posledních zápasech nebyl v sestavě. Z posil se zatím nejvíce daří útočníku Aleksi Rekonenovi (sbírá bod na zápas) a příjemným překvapením jsou výkony Kryštofa Hrabíka (9 kanadských bodů).

Sestava Plzně z utkání s Boleslaví:

Svoboda (Pavlát) – Kaňák, Zámorský, Houdek, Budík, Baránek, Kremláček, Vitaloš – Schleiss (C), Kodýtek (A), Rekonen – Hrabík, Mertl (A), Suchý – Blomstrand, Malát, Adamec – A. Dvořák, Soukup, Bitten.

Z kabiny Motoru

Devět porážek. Je nejvyšší čas tuto černou sérii ukončit. Motor bude muset zabojovat, ke zraněné opoře zadních zad Stuartu Percymu totiž přibyly další dvě hvězdy budějovického kádru. Na Kladně odstoupili ze zápasu brankář Dominik Hrachovina a útočník Milan Gulaš. Poslední utkání nemohli hrát Jakub Valský s Mikulášem Hovorkou.

S Plzní Motor v minulé sezóně dvakrát vyhrál a dvakrát prohrál. V mistrovském zápase se poprvé proti svému bývalému klubu postaví dvojice Filip Přikryl a Martin Dzierkals.

„Musím připravit tým, aby byl nachystaný na další utkání. I na dobrý trénink. Ukázat věci, od kterých se musíme odrazit, které musíme dělat. Budu se pořád opakovat. Každý musí něco přinést na stůl, abychom měli úspěch. Soutěž není jednoduchá, jsou v ní týmy, které mají tradici, hrdost. Jsou to výborní hokejisté. Musíš najít cestu, jak proti nim bojovat. Najít si svoji identitu. Máme plno hráčů, kteří se nám pořád schovávají. Takže i kvůli tomu nemůžeme převážit zápasy na naši stranu,“ odpovídal po utkání s Kladnem na otázku ohledně nepovedené výsledkové série Jaroslav Modrý v rozhovoru pro Deník Sport.

Sestava Motoru z utkání s Kladnem:

Hrachovina (43. Strmeň) – Štencel, Vráblík, Šenkeřík, Bindulis, L. Doudera, Kachyňa, Marcel – Dzierkals, Hanzl, Doležal – Čachotský, Pech, Gulaš – Strnad, Toman, Tomeček - Přikryl, Koláček, Karabáček.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....