Banes Motor České Budějovice
17.10.2022, Pavel Mádl

Motor potřebuje zvítězit. Rozjede se na Kladně?

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Motor se v rámci dvanáctého kola Tipsport extraligy představí na ledě kladenských Rytířů a bude se snažit ukončit sérii osmi porážek v řadě. V sestavě mají nastat změny. Úvodní buly zápasu padne v 18:00.

O soupeři – Rytíři Kladno

Kladnu se v současné době moc nedaří. Nyní má za sebou šest proher v řadě a s pouhými deseti body se nachází na třinácté příčce tabulky. V pátečním zápase prohrálo na domácím ledě proti pražské Spartě 2:5 a protrhlo střelecké trápení. Kladenští se trefili po dlouhých 237 minutách, ale na vítězství to nestačilo. Spravit chuť si v neděli jeli do Vítkovic, ale ani tam se jim nepodařilo zvítězit. Prohráli 0:2 a opět nevstřelili branku. K lepším výkonům teď ale Rytířům nebude k dispozici Jakub Klepiš, jenž si odpykává čtyřzápasový trest z utkání se Spartou po zákroku na Davida Vitoucha. V posledních třech duelech Kladno skórovalo pouze třikrát a v jedenácti zápasech vstřelilo pouze 17 branek.

I přes velmi chabou produktivitu je v jejím čele útočník Matěj Beran, a to s pěti góly a jednou asistencí. Jedním z důvodů nepříznivých výsledků může být faktor, který dokazuje, že Středočeši jsou nejtrestanějším týmem celé ligy. Dohromady si hráči odseděli na hanbě 153 minut. Nejvíc jich má na kontě obránce Jake Dotchin, který v této statistice dominuje v celé soutěži (44).

Sestava Kladna z utkání s Vítkovicemi:

Bow (Stahl) – Dotchin (A), Slováček, Ticháček, Sotnieks, Cibulskis, Kehar – Brodecki, Plekanec (C), Bláha – Beran, Zikmund (A), Melka – M. Procházka, Filip, Indrák – Machač, Jáchym, Babka

Z kabiny Motoru

Českobudějovický je už nějakou dobu zadřený. Po skvělém začátku sezony, kdy měl po prvních třech utkáních na kontě devět bodů a vedl ligu, nevyhrál ani jeden zápas a má za sebou osm proher v řadě. Vytěžil z nich pouze tři body za porážku v prodloužení či samostatných nájezdech. Nedělní zápas v Karlových Varech nevyšel, České Budějovice prohrály 3:4. „Kluci pracují a nejsme daleko, abychom za to byli odměněni. Ale v naší hře se vždycky stanou nějaké malinké věci, které nám teď ubližují a stojí nás utkání. To musíme vylepšit a ubojovat jeden dva zápasy, abychom se zase rozjeli. Z naší strany je tam plno dobrých věcí a je třeba jenom to dát dohromady. Pořád tam však také máme nějaké pasažéry, kteří si musí najít svou roli v týmu, aby mu pomohli,“ řekl hlavní kouč Jaroslav Modrý pro Českobudějovický deník.

Motoru patří v tabulce extraligy dvanácté místo. Ač situace Jihočechů není ideální, ví, na koho se mohou spoléhat. Kapitán Milan Gulaš vévodí statistikám a s 13 body (8+5) je na druhém místě kanadského bodování celé ligy. Deset bodů má Lukáš Pech (2+8), jenž v zápase proti Karlovým Varům vstřelenou brankou stvrdil počet 600 bodů v české nejvyšší soutěži.

Celek z jihočeské metropole ale trápí také zranění. Ve Varech se zranili útočník Jakub Valský a obránce Mikuláš Hovorka a do utkání na Kladně nezasáhnou. Do kádru ale přišla výpomoc – obránce Patrik Marcel, který už nastoupil v Pardubicích při marodce, a také forvard Tomáš Čachotský, známý a zkušený veterán Dukly Jihlava.

Sestava Motoru z utkání s Karlovými Vary:

Hrachovina (Strmeň) – Štencel (A), Vráblík, Bindulis, Hovorka, Šenkeřík, L. Doudera, Kachyňa – Dzierkals, Hanzl, Tomeček – Valský, Pech (A), Gulaš (C) – Koláček, Vopelka, Doležal – Strnad, M. Toman, Karabáček

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....