Banes Motor České Budějovice
29.09.2022, Adam Černý (TAB)

Potřetí v sezóně doma, Motor v pátek přívítá Olomouc

Po deseti dnech se opět na domácím ledě představí hokejisté českobudějovického Motoru. Svěřenci trenéra Jaroslava Modrého si z venkovního dvojzápasu v Mladé Boleslavi a Hradci Králové neodvezli ani bod. Další šanci na bodový zisk budou mít Jihočeši v pátek v podvečer, kdy do Budvar Arény zavítá Olomouc (17:30). Vstupenky jsou v prodeji, lze je koupit ZDE.

O soupeři – HC Olomouc

Tým Olomouce neprošel před novým ročníkem četnými změnami, dvě však byly velmi výrazné. Hanáky totiž opustila hvězda celé soutěže David Krejčí, který se vydal zpět na zámořskou misi do Bostonu. Po dlouhých letech také skončil na střídačce trenér Zdeněk Moták, který vyslyšel vábení mistrovského Třince.

I kvůli těmto změnám byli Olomoučtí mnohými pasováni před novou sezonou do role outsidera soutěže. Ale opak je pravdou. Hanáci do sezony vstoupili skvěle. Postupně uspěli s Plzní, Mladou Boleslaví i pražskou Spartou. Až na čtvrtý pokus to nevyšlo, když padli na domácím ledě s Pardubicemi. I přesto díky zisku devíti bodů Mora okupuje pátou příčku tabulky. Navíc mají Hanáci ještě jeden duel k dobru, utkání na hřišti Karlových Varů bylo totiž z důvodu poruchy rolby přeloženo. Co se týče bodové produktivity, tak v té se prozatím nejvíce daří Janu Káňovi a Jakubu Orsavovi, kteří zapsali shodně čtyři kanadské body. V brance čaruje stálice Branislav Konrád. Čtyřiatřicetiletý brankář zatím do branky žádného ze svých kolegů nepustil a s působivou úspěšností zákroků přes 96% se řadí na špičku celé soutěže.

Sestava Olomouce z utkání s Pardubicemi:

Konrád – Černý, Ondrušek, Škůrek, Rašner, Švrček, Řezníček, Dujsík – Orsava, Menšík, Káňa – Musil, Nahodil, Klimek – Bambula, Knotek, Kunc – Strapáč, Navrátil, Kusko.

Neméně dobře vstoupili do sezony i Jihočeši, kteří zvládli duel na ledě mistrovského Třince a následně i domácí bitvy s brněnskou Kometou a Litvínov. Následný dvojzápas na kluzištích soupeřů už tak úspěšný nebyl. Motoráci nejprve padli celkem jednoznačně 1:5, z úterního duelu na hřišti hradeckého Mountfieldu si svěřenci Jaroslava Modrého poté odnesli porážku 1:3. Týmové produktivitě českobudějovického celku vévodí dvojice Milan Gulaš a Lukáš Pech s osmi body. Brankoviště poté patří Dominiku Hrachovinovi, který odchytal všech pět duelů s úspěšností zákroků kolem 91,6%.

Vzájemné duely pátečních soupeřů vyznívají lépe pro Hanáky. Oba celky mezi sebou odehrály po návratu Jihočechů do nejvyšší soutěže osm duelů, pětkrát se radovali Olomoučtí a pouze třikrát českobudějovičtí hokejisté. "Že se Olomouci tak vydařil start do sezóny ukazuje na sílu týmu. V úvodních třech zápasech dostala jen dvě branky. Mají výborně postavenou obranu a výborného brankáře. Olomoučtí hráči jsou zodpovědní, pracovití, hrajou s velkým srdcem a jsou za to v úvodu sezóny odměněni. Když se vyrovnáme nasazením, bojovností a urputností, tak věřím, že máme rozdílové hráče, kteří dokážou překlopit misku vah na naši stranu,” říká hlavní lodivod českobudějovické střídačky Jaroslav Modrý.

Sestava Motoru z utkání s hradeckým Mountfieldem:

Hrachovina – Vráblík, Štencel (A), Bindulis, Hovorka, Šenkeřík, Kachyňa, Doudera – Přikryl, Pech (A), Gulaš (C) – Dzierkals, Hanzl, Tomeček – Strnad, Toman, Valský – Karabáček, Koláček, Doležal.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....