Banes Motor České Budějovice
21.09.2022, Václav Kucul

Hokej v Budějovicích je zábava, libuje si útočník Martin Hanzl

Budějovičtí hokejisté si i ve třetím extraligovém vystoupení v nové sezoně připsali výhru, tentokráte nad Litvínovem. K výhře Jihočechů přispěl také svou trefou právě odchovanec litvínovského hokeje Martin Hanzl, který zvyšoval na konečných 6:3. Pro něho to byla druhá branka v probíhajícím ročníku extraligy.

Martine, jak byste zhodnotil dnešní vítězné utkání?

Je to skvělé, užíváme si to. Věděli jsme, že nás dnes nečeká nic jednoduchého, ale zvládli jsme to. Takže super, musíme v tom pokračovat.

Pomohl vám paradoxně těžký los? Na začátek jste zvládli složité zápasy.

Určitě. Tomu, že v Třinci první zápas vyhrajeme, moc lidí nevěřilo. Tam jsme se nastartovali a teď na to navazujeme. Jsme nabuzení, a proto to zas takové překvapení asi není.

Vy jste zmiňoval, že si vstup do sezony užíváte, jak se to projevuje?

Panuje tu dobrá nálada, střílíme hodně gólů, lidem se hokej, který předvádíme, musí líbit. Fanoušci jsou tady parádní, v posledních dvou zápasech to jenom potvrdili, bylo to super. Je to zábava.

V Litvínově jste v minulých letech působil, byl to pro vás speciální zápas?

Asi ano, vždy to bude trochu speciální. Na druhou stranu jsem si to ale odbyl už loni, kdy jsem proti Litvínovu za Budějovice hrál, takže teď už se to snažím brát jako každý jiný zápas. Jsem rád, že jsme vyhráli.

Dnes jste si připsal druhou branku na začátku nové extraligové sezony, mohl byste nám jí popsat?

Honza Štencel to tam výborně vystihl a šli jsme do protiútoku, nechal mi to za modrou, já jsem se díval, komu bych nahrál, ale všichni ode mě nepochopitelně odjeli, tak jsem to zkusil hodit na bránu a spadlo to tam.

Tři zápasy, devět bodů, čekali jste takový začátek sezony?

Abych řekl pravdu, tak asi ne. Nikdy ale dopředu nekoukám, chci jít zápas od zápasu. Jak jsem už ale říkal, první zápas se povedl skvěle a teď na to navazujeme, není se čemu divit.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....