Banes Motor České Budějovice
29.08.2022, Michal Špírek

Poslední domácí přípravný zápas. V úterý dorazí Jihlava

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Závěrečný zápas ze série tří utkání ve třech dnech sehrají motoráci na svém ledě. Soupeřem bude Dukla Jihlava, utkání je na programu v úterý od 17:30. Vstupenky pořídíte online ZDE, případně před zápasem otevírá v 16:00 pokladna Budvar arény.

Doma naposledy před startem extraligy

S tradičním soupeřem z prvoligového kolbiště se Motor naposledy utkal v sezóně 2019/20, teď po čase přichází možnost poměřit se s dávným rivalem znovu. Pro českobudějovické fanoušky půjde o poslední možnost vidět tým před startem sezóny v Budvar aréně. Na Motor už totiž později čekají jen dva přípravné zápasy, které odehraje v rámci turnaje ve Štýrském Hradci. Pak už vše odstartuje naostro - v pátek 16. září Motor naskočí do extraligy na ledě mistra z Třince.

Motor nastoupí do třetího zápasu ve třech dnech. Jak duel proti Linci, tak Plzni odchytal Dominik Hrachovina. Oba zápasy odehrál ještě Kachyňa, Doudera, Hovorka a útočníci Přikryl, Drančák, Vopelka, Valský, Doležal, Tomeček a Toman. Proti Jihlavě se dá opět očekávat rotace sestavy. "Máme plno nových kluků, kteří si hledají své místo a minuty. A s tím si nyní hrajeme a dáváme to do kupy, aby to mělo hlavu a patu," komentoval po zápase s Plzní trenér Jaroslav Modrý.

Jihlava stále i s Čachotským

Až v baráži skončila loňská jihlavská jízda Chance ligou. V ní se Dukla střetla o příslušnost v extralize s Kladnem, Jágr a spol. ale nejvyšší soutěž uhájili po výhře 4:1 na zápasy. Jihlavu ale mohlo těšit, že za sebou nechala třeba ambiciózní Vsetín, který zdolala ve finále po šesti duelech. V další sezóně ale Dukla bude mít velmi složité podmínky k tomu, aby takový úspěch zopakovala. Předně kvůli tomu, že kvůli demolici Horáckého stadionu nebude hrát své domácí zápasy v Jihlavě, ale v Pelhřimově a Jindřichově Hradci. A pak jsou tu také výrazné změny v kádru. Tou nejcitelnější bude odchod brankáře Maxima Žukova do Vsetína. Do Motoru se vrátil bek Ondřej Kachyňa, do extraligy zamířili z loňského jihlavského kádru ještě útočník Jiří Fronk (Litvínov) nebo bek Lukáš Mareš (Olomouc). Útočná vozba Jihlavy naopak posílila například o Patrika Miškáře z Hradce Králové.

Jihlava v prvním přípravném zápase podlehla druholigovému Táboru 0:4. Následně porazila prvoligové kolegy ze Šumperka 4:2 a s Draky uspěla i v odvetě (2:1). Posledně pak Dukla změřila síly v pátek s rakouským Grazem a doma prohrála 1:2. Trenérem týmu je Viktor Ujčík. Stálicí jihlavské sestavy je čtyřicátník Tomáš Čachotský, který loni zaznamenal úctyhodných 35 bodů v 31 zápasech základní části a 15 bodů v play-off, dvakrát se trefil i v baráži.

Sestava Jihlavy z posledního zápasu: Neužil – Dundáček, Kočí, Bilčík, Slabý, Kowalczyk, Dvořák – Čachotský, Skořepa, Mácha – Beránek, Miškář, Šik – Cachnín, Handl, Křehlík – Harkabus, Seman, Pořízek.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....