Banes Motor České Budějovice
28.08.2022, Michal Špírek

Čas na měření sil s extraligovým soupeřem. Motor nastoupí v Plzni

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Trenéři cítili potřebu zařadit do přípravy ještě jedno utkání s extraligovým týmem a volba padla na plzeňské Indiány. Motor se tak v pondělí v Plzni představí od 17:30. V úterý pak zakončí sled zápasů domácím utkáním s Jihlavou.

Jak se Plzeň vypořádá s odchodem svých nejlepších hráčů?

Plzeň skončila v minulé sezóně v předkole na štítu Mladé Boleslavi a došlo u ní ke značným pohybům v kádru. V týmu už nebudou nadále působit obránci Jakub Kindl, Dominik Graňák ani Viktor Lang. Největším zásahem do obranných řad bude ale odchod nejproduktivnějšího beka celé extraligy Petera Čerešňáka, který posílil Pardubice. A svého nejproduktivnějšího hráče ztratila Plzeň i v útočné řadě, Michal Bulíř se totiž vrací do Liberce. Do Sparty zase zamířil Gustaf Thorell, do Olomouce Pavel Musil, Jan Dufek posílil Brno a konečně změna zajímavá z pohledu Motoru - právě do českobudějovického kádru totiž přišla dvojice Martinš Dzierkals a Filip Přikryl.

A kým hodlá Plzeň tyto hráče nahradit? V obraně se nově bude spoléhat na Petra Zámorského, který by měl převzít Čerešňákovu roli. Spolehlivou posilou bude Jan Piskáček, který minulý rok strávil v Motoru. Přišli také obránci Michal Houdek, Marek Baránek a Martin Vitaloš. V útoku zaujme jméno dánského reprezentanta Nicolaie Meyera, z AHL dorazil Kryštof Hrabík a hodně si plzeňští trenéři splňují od Fina Aleksi Rekonena.

Přípravné období odstartovala Plzeň zápasem se Šumperkem (4:0), pak ale zažila dvě nepovedená představení, s Litvínovem totiž padla ostudně 0:7 a sedm gólů vyfasovali Indiáni i od Karlových Varů (4:7). Fanoušky Plzně tak před sezónou uklidnil poslední přípravný duel svěřenců trenérů Václava Baďoučka a Miloše Říhy, kdy ve čtvrtek uspěli na ledě Mladé Boleslavi v poměru 3:2.

Podruhé a naposledy v přípravě s extraligovým soupeřem

Motor se utkal v přípravě z české nejvyšší soutěže pouze s Kladnem, nyní přichází na řadu střetnutí s Plzní. Den po zápase v Linci se Motor přesouvá tentokrát na západ Čech. V uplynulé sezóně Motor s Plzní dvakrát uspěl a dvakrát padl, přípravné utkání tak poprvé napoví, jak silami zamíchala obměna jednotlivých mužstev. Trenéři nasadí v Plzni o poznání zkušenější sestavu než v neděli v Linci, i na západě Čech ale chtějí vidět v akci některé z mladíků nebo hráčů na hraně sestavy.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....