Banes Motor České Budějovice
25.08.2022, Adam Černý

Věřím, že jsem si v týmu udělal nějaké místečko, hlásí po úvodní sezoně na jihu Čech Martin Hanzl

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Loni v létě se Martin Hanzl rozhodl pro změnu. Po pěti letech opustil Litvínov a vydal se na jih Čech okusit novou výzvu. Jak sám po roce hodnotí, tak změna to byla vydařená. Osmadvacetiletý útočník si vylepšil sezónní bodové maximum a zařadil se mezi důležité články týmu Jaroslava Modrého. Jak se mu líbí život na jihu Čech, či jak prožil volno mezi sezonami?

První sezona na jihu Čech a hned z toho byl postup do semifinále. Může si člověk vůbec představovat lepší vstup do nového působiště?
Ani jsem to asi nečekal před začátkem sezony. Dopadlo to výborně, seskládal se tady silný tým, takže to bylo super. Jsem hrozně rád, že se to povedlo, protože z předchozích let jsem skoro nebyl zvyklý hrát ani play-off.

Při příchodu na jih Čech jste mluvil o tom, že byste se zde rád posunul v kariéře. Jak toto hodnotíte po prvním roce, zaznamenal jste progres?
Když to vezmu vcelku, tak určitě. Přechod do nového týmu určitě nebyl nejlehčí, trošku jsem si v kádru hledal své místo. Postupně se to ale ustálilo, začal jsem si věřit a dostával se do té hry, kterou vím, že umím. Postupně to eskalovalo, takže jsem za to moc rád. Samozřejmě to ale může být ještě lepší. I při pohledu na body, tak jsem zažil nejlepší ročník. Věřím, že jsem si v týmu udělal nějaké místečko. Mám v plánu na to navázat v blížící se sezóně, zvětšovat svoji roli a posouvat se.

Během sezony jste prostřídal řadu spoluhráčů. S kým vám spolupráce sedla nejvíce?
Myslím si, že bylo poznat, že si sedla naše trojice s Vencou Karabáčkem a Martinem Beránkem, s těmi se mi hrálo výborně, takže musím zmínit tyto dva. Celkově ale má každý hráč něco do sebe, něčím pomáhá týmu. Ale jak říkám, v tomhle složení nám to sedlo nejvíce.

Jak jste vůbec spokojen se životem na jihu Čech?
České Budějovice jsou nádherné. Já pocházím z Ústí nad Labem, což není malé město, ale rozhodně není tak hezké. Poté jsem žil ale pět let v Litvínově, takže to je obrovský rozdíl. Je tu nádherné město, spousta vyžití. Může se zde de facto kamkoliv. Když vyjedete za město, tak máte Hlubokou nebo Český Krumlov. Je to skvělé a jsem zde určitě spokojen.

Jak jste si užil volno mezi sezonami. Vyrazil jste někam?
S manželkou jsme byli na týden v Egyptě. Jinak toho moc nebylo. Kupovali jsme nové bydlení, takže jsme vše zařizovali, Trávili jsme čas s rodinou, jelikož během sezony se na sever Čech moc nedostaneme.

Během sezony je často těžké najít si volný čas. Pokud se však najde, tak jak ho trávíte?
Když je volno mezi zápasy, tak většinou se snažím hlavně odpočívat. Když se hraje dvakrát, třikrát do týdne, tak je to opravdu náročné. Na žádný další sport moc není pomyšlení. Většinou jsem s rodinou nebo si s klukama zahraji na Xboxu.

Je známo, že váš brácha je také profesionálním hokejistou. Bavíte se často spolu o hokeji nebo se snažíte hokej spíše neřešit?
Navzájem si koukáme na každý zápas. On je vlastně jedním z těch, se kterými hraji na tom Xboxu, takže jsme v kontaktu často. Musím ale říci, že o hokeji se až tak nebavíme, jen tak okrajově. Určitě toho máme oba plnou hlavu. Spíše se bavíme o jiných věcech a klábosíme jako normální bráchové.

Zmiňujete hraní her na Xboxu. Co je na vaší konzoli nejčastěji zapnuté?
Hodně nás chytl War-Zone, Call of Duty. Občas si zahrajeme i Fifu nebo jiné sportovní hry, ale především jsou to ty střílečky.

Čím dál tím rychleji se blíží start nového ročníku. Jak hodnotíte již absolvované přípravné období?
Všechny přípravné duely a všechny ty předsezónní drily, tak je to hodně podobné. První přípravné zápasy moc nestojí za nic, jelikož se trénuje tvrdě a zápasy se hrajou v únavě, podle toho to pak vypadá. Děláme to, na co jsme zvyklí, co nám loni fungovalo. Pomalu se dostáváme do fáze, kdy se budeme připravovat na ligu. Určitě z toho nemám strach, mám z toho dobrý pocit.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....