Banes Motor České Budějovice
18.07.2022, Pavel Mádl, foto: Jan Škrle

Hráči Motoru si opět zahráli fotbal ve Strunkovicích. Jak se jim dařilo?

Místo bruslí obuli kopačky. Hráči Motoru se znovu po roce představili ve fotbalovém stánku ve Strunkovicích, kde sehráli exhibiční zápas. Utkali se s tamním týmem, jenž hraje A třídu, se kterým dokázali remizovat 3:3. Kdo z týmu se na hřišti ukázal? U koho bylo očividné, že se fotbalu někdy věnoval? Komu se s míčem u nohy dařilo a kdo ukázal své fotbalové schopnosti? To se dozvíte v článku.

V týmu Motoru se představili mnozí členové týmu. Kopnout do míče si přijeli například Lukáš Pech, Dominik Hrachovina, Kristofers Bindulis, Martin Hanzl a další. Síly změřili s kádrem Strunkovic, proti kterému se jim podařilo uhrát velmi uspokojivý výsledek - remízu 3:3. Hráči ukázali soupeři svoji fyzičku, což byl možná jeden z faktorů, který ke konečnému výsledku vedl.

V bráně se představil junior David Cinka, kterému se snažili ušetřit práci Kristofers Bindulis či dvoumetrový nový bek Motoru Mikuláš Hovorka.

Sestava Motoru: Cinka - Bindulis, Hovorka, Remta, Koláček - Toman, Hanzl, Pech, Chlubna - Hrachovina, Přikryl. Střídali: Vavřík, Willmann. Góly: Pech, Hrachovina, Přikryl.

Na lavičce byl k zahlédnutí také hlavní trenér Jaroslav Modrý, který se před pár dny vrátil ze zámoří a na své svěřence dohlížel. Spolu s ním utkání sledovali jeho asistenti Roman Fousek a David Čermák, generální manažer Stanislav Bednařík, masér Pavel Vlašic, trenér brankářů Stanislav Hrubec, videotrenér Vladimír Mizera anebo také brankář Jan Strmeň, který se v zápase ale nepředstavil.

Hrálo se 2x30 minut. Už od úvodního hvizdu mohli diváci zazanamenat, jak si nejproduktivnější hráč týmu a druhý nejproduktivnější hráč celé ligy uplynulé sezony Lukáš Pech rozumí s míčem. Mrštný útočník, kterému na ledě puk jen tak nikdo neodebere, udrží míč i na kopačkách. Důkazem toho byl jeho nádherný gól, kterým otevřel skóre exhibičního zápasu. Strunkovice poté srovnaly. Skóre na tabuli se změnilo, když si brankář pohrál s brankářem. Respektive Dominik Hrachovina, který se na trávníku představil v útoku a nikoliv mezi třemi tyčemi, se vydal na zteč proti strunkovickému brankáři. Nejdříve naznačil zakončení mezi nohy, poté si míč posunul a ze strany se trefil do sítě. Soupeř zanedlouho opět srovnal krok, ale vedení si na stranu Motoru vzala posila z Plzně Filip Přikryl. U 21letého útočníka bylo na první pohled vidět, že se s míčem již mnohokrát potkával. "Hrál jsem fotbal do 15 let a musel jsem se rozhodnout, jestli se budu věnovat fotbalu, nebo hokeji. Ale protože jsme hokejová rodina a já měl blíže k hokeji, rozhodl jsem se pro něj," prozrazuje bratr bývalého hráče Českých Budějovic Romana Přikryla. Na hřišti se rovněž představili junioři Tomáš Chlubna a Josef Koláček. "Když se v hokeji sklouznete, jedete. Ve fotbale se víc naběháte," říká Koláček. "Je to těžké, ale není to vůbec špatné si takto v rámci letní přípravy zahrát," doplňuje svého kolegu Chlubna.

Už se zdálo, že Motor dokráčí k vítězství, bohužel se tak nestalo. V poslední minutě se povedlo hráčům Strunkovic vyrovnat a oba týmy se tak rozešly smírně.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....