Banes Motor České Budějovice
27.05.2022, Michal Špírek

Tým má za sebou první měsíc suché přípravy, blíží se soustředění

A tým Motoru má za sebou první fázi z naplánovaného programu letní přípravy. Hráči absolvovali tréninkové dávky bez zdravotních potíží, po týdenním volnu se celý kádr sejde na pětidenním soustředění ve Frymburku.

Motor začal s letní přípravou 2. května a nyní zakončil první čtyřtýdenní fázi tréninků. "Vše běží podle plánu. Do přípravy se již zapojil i Ondřej Kachyňa, Martin Hanzl a Honza Štencel, kteří měli od trenéra povolenou delší pauzu. Zaplaťpánbůh všem hráčům drží zdraví a absolvovali tréninky v plné míře," klepe na dřevo asistent trenéra Roman Fousek. Z posil s mužstvem trénuje už i Filip Přikryl. Jakub Strnad s Lukášem Vopelkou se připojí po týdenní pauze, která je nyní na programu. "Hráči nyní mají týden volna, ale to neznamená, že budou doma ležet. Je potřeba si odpočinout, zregenerovat a udržovat se. Pauza poslouží k tomu, aby si hráči orazili od drilu a přišli zase v plné síle, připraveni pracovat dál," říká Fousek.

Trenérský štáb připravil plán a obsah letní přípravy velmi podobný tomu z loňského roku. "Zařadili jsme jen o trochu více běhu a také určitých cviků, v přípravě máme více mladších hráčů, kteří potřebují získat objem a sílu," přiblížil Fousek. Některé z tréninků jsou tak fyzicky velmi náročné. "V přípravě jsou určité tréninky nebo sekvence, které jsou hodně těžké, ale kluci vědí, že bez toho to nejde a také to tak berou, jsou to profíci," komentuje asistent.

Někteří z hráčů navíc nad rámec týmové přípravy absolvují rovněž individuální přípravu například v českobudějovické akademii silového tréninku. "Pracují tam s nimi na nějakých jejich případných osobních nedostatcích, ať už silových, dysbalančních a dalších. Kluci tomu věří, chtějí tyto věci, které potřebují přímo na tělo, dělat, což je jen dobře. S trenérem Dominikem Kodrasem ze STACY jsme v minulosti mluvili a určitě chceme na komunikaci s ním do budoucna zapracovat a v pokročilejší fázi přípravy se třeba o jednotlivých hráčích pobavit," plánuje Roman Fousek. S ním už na hráče dohlíží rovněž nový asistent trenéra David Čermák. "David je pohodový, zkušený kluk, co si prošel velkým hokejem a jsem rád, že se od takového člověka mohu učit. Myslím si, že po lidské i odborné stránce budeme spolupracovat a navážeme na práci, co jsem měl vedle Patrika Martince, to byl také bezvadnej chlap," chválí si nového trenérského kolegu Fousek.

Celý tým Motoru včetně hráčů, kteří se připravují individuálně, se poprvé sejde zkraje června na týmovém soustředění ve Frymburku.

ČTĚTE TAKÉ: Jaroslav Modrý: Naslouchat názorům hráčů považuji za důležité

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice