Banes Motor České Budějovice
31.05.2022, Zbyněk Rýpar

Motor je nejsledovanějším týmem extraligy!

BPA sport marketing a.s., jenž je oficiálním marketingovým partnerem Tipsport extraligy, po každé sezoně vyhodnocuje mimo jiné i diváckou sledovanost. V té si Motor vedl v uplynulé sezoně více než dobře! Posuďte sami...

112 182 diváků v základní části, 32 105 v play off

Velká část sezony byla bohužel poznamenána vládními opatřeními, které neumožňovaly zcela naplnit extraligové stadiony. Po novém roce se ale začalo blýskat na lepší časy a od března již nebránilo fanouškům nic v tom, aby mohli podpořit svůj oblíbený klub přímo na stadionu. Českobudějovičtí fanoušci dlouhodobě patří napříč Evropou mezi ty nejvěrnější, a díky tomu řadí Motor na nejvyšší příčky v návštěvnosti domácích utkání. Nejinak tomu bylo i v uplynulé sezoně, kdy Motor jako jeden ze čtyř celků extraligy navštívilo v základní části více než 100 tisíc diváků, což českobudějovický tým zařadilo na bronzovou příčku celé Tipsport extraligy. Průměrně pak přišlo v Budějovicích na hokej 4007 diváků. Tato statistika je ale velmi ovlivněna již zmíněnými omezeními návštěvnosti, kdy dlouhou dobu mohlo na zimní stadion pouze 1000 diváků.

Play off už se hrálo bez jakýchkoliv opatření a Motor dokonce obsadil v návštěvnosti stříbrnou příčku, když cestu českobudějovických hokejistů vyřazovacími souboji sledovala vždy vyprodaná Budvar aréna. Celkově tedy navštívilo českobudějovický zimní stadion v play off 32 105 diváků. Lepší byla pouze pražská Sparta hrající své zápasy v největší české hokejové hale.

Nejsledovanější zápas základní části

Motor se neztratil ani v televizi, kde byl ke zhlédnutí celkem 22x, 9x na O2 TV a 13x na ČT Sport. A právě před kamerami České televize odehrál Motor vůbec nejsledovanější utkání základní části. Druhé domácí utkání proti Rytířům Kladno totiž sledovalo více než půl milionu diváků starších patnácti let, a vidělo tak vítězství Motoru v poměru 3:2.

Ve vyřazovacích soubojích zase Motor ovládl sledovanost na O2 TV, kde první semifinálový zápas na ledě pražské Sparty sledovalo více než 210 tisíc diváků. Druhé místo rovněž obsadil souboj Českých Budějovic a Sparty, tentokrát třetí semifinále sledovalo na O2 TV necelých 200 tisíc diváků. Série se Spartou tak byla na O2 TV sledovanější než extraligové finále!


zdroj dat: Prezentace "VYHODNOCENÍ SEZÓNY TIPSPORT ELH 2021/2022" od BPA

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....