Banes Motor České Budějovice
30.05.2022, Adam Pavlíček

Motor pohledem individuálních statistik. Dominoval Lukáš Pech

Českobudějovický tým dostává novou podobu na příští sezonu, pojďme se ale ještě na chvíli zastavit u bronzového úspěchu z uplynulého ročníku extraligy a především u toho, kdo za ním stál. Jak si vedli hokejisté Motoru v individuálních statistikách?

Kanadské bodování

Pod úspěšnou sezonu se nesmazatelně podepsal Lukáš Pech. V kanadském bodování mu za základní část patří konečné druhé místo za 57 bodů (22+35). V play off se pak díky 5 gólům a 6 asistencím umístil na děleném čtvrtém místě společně s Andrejem Nestrašilem. Nikoho nepřekvapí, že dalším výrazným bodovým přispěvatelem byl Milan Gulaš. Udržel si produktivitu téměř jednoho bodu na zápas. Z 45 startů drží statistiku 42 bodů (18+24). Vůbec špatně si nevedl ani třetí Martin Hanzl se 32 body (11+21).

Čas na ledě

Koho jsme mohli na ledové ploše vidět nejčastěji? Většinou této statistice dominují obránci, nicméně v uplynulé sezoně tomu bylo jinak. Lukáš Pech byl hráčem, který dostával nejvíce prostoru. Celkem odehrál neuvěřitelných 1192:45 minut. Tomu napomohl určitě i fakt, že Pech nastoupil do všech zápasů základní části, tedy do 56. utkání. S poměrně velkým odstupem jsou za Pechem už standardně obránci. Prvním z nich a druhým celkově je Stuart Percy s 995:08 minuty. O něco méně jich mají Petr Šenkeřík (974:42) a Jan Piskáček (971:28). Mimochodem zmíněný Lukáš Pech byl jediným, komu se podařilo nastoupit do všech zápasů základní části. Jediný pak vynechali Roman Vráblík a Martin Hanzl.

Vhazování

I v této důležité dovednosti měli Jihočeši silné zastoupení v Lukáši Pechovi, který celkem vyhrál 670 vhazování s pozitivní úspěšností 53,30 %. Pouze tři hráči pro svůj tým vybojovali větší počet vhazování. A rozhodně se neztratili ani Martin Hanzl s Jiřím Novotným. Oba si udrželi také pozitivní bilanci (51,47 a 51,84 %). Vůbec nejúspěšnějším v počtu vyhraných bulí byl kladenský Tomáš Plekanec.

Statistika +/-

I přes konečné čtvrté umístění v tabulce po základní části se v této statistice hráči Motoru neumístili nikterak vysoko. Naopak zcela jasně dominují hráči Sparty a Hradce Králové. Hráči těchto týmů okupují prvních 15 příček. Nejlépe z Českobudějovických je na tom po základní části v tomto ohledu Jan Štencel s 13 plusovými body. První sparťanský útočník má jen pro srovnání plusových bodů 28. V play off se tato statistika poměřuje hůře a není tak vypovídající vzhledem k nerovnoměrnému počtu odehraných utkání, nicméně i zde si nejlépe mezi hráči Motoru vedl Jan Štencel (+6 bodů).

Radegast Index

Metriku Radegast Indexu tvoří tři parametry. Boduje se účast hráče při vstřeleném či obdrženém gólu, zablokovaná střela a hit soupeře. Nikoho nepřekvapí, že Radegast Indexu budou dominovat především obránci vzhledem k povaze jejich roli na ledě. V tomto ohledu byl z českobudějovického týmu nejúspěšnější Jan Piskáček se ziskem 114 bodů, celkově se tak umístil na šestnáctém místě. Za ním pak byl na 28. pozici lotyšský bek Kristofers Bindulis, s 96 body.


ČTĚTE TAKÉ HODNOCENÍ Z MINULÝCH SEZON:
Jak si vedli Jihočeši v základní části z pohledu týmových statistik před třemi lety?
Motor pohledem statistik v Chance lize

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....