Banes Motor České Budějovice
07.04.2022, Petra Bicková

SF3: Motor padl v prodloužení a Sparta získává mečbol

Semifinále se přesunulo do Budvar arény a domácí měli před sebou těžký úkol, nutně potřebovali najít cestu k vítězství. Budějovice po velice těžkém boji padly v prodloužení. Sparta tak získala mečbol a vede na zápasy 3:0.

Utkání bylo ze začátku z obou stran spíše opatrné. Diváci v Budvar aréně ale zbystřili po velké šanci Gulaše při signalizovaném trestu pro Spartu, střela kapitánovi ale nesedla. Vše si Milan Gulaš vynahradil až v samotné přesilové hře, kdy propálil vše, co mu stálo v cestě a puk se zastavil až v síti. Tím rozjásal vyprodanou halu. Do konce třetiny se skóre nezměnilo a Motor šel do šaten s jednobrankovým vedením.

Druhá část utkání začala opatrně a nikdo nechtěl udělat chybu. S přibývajícím časem přidávala Sparta na otáčkách a dostávala domácí pod tlak. Vyznamenal se několikrát brankách Dominik Hrachovina, také obránci zaznamenali několik zablokovaných střel. Přibývalo i potyček a hra se přiostřila. Před veškerou snahu gól v druhé části nepadl.

Třetí část začala několika vyloučeními a hrálo se i tři na tři. Vše se obešlo bez gólu. Motor se poté rozjel. Po několika šancích nachytal Voženílek brankáře Hudečka, když mu z ostrého úhlu nahodil kotouč na brankáře a od něho se odrazil za brankovou čáru. Horké chvilky pro domácí nastaly v závěru poslední třetiny, když byl vyloučen kapitán Milan Gulaš, který dostal pět minut plus do konce zápasu. Michal Řepík využil početní výhody a snížil vedení domácích. Sparta odvolala brankáře a svou střelou vyrovnal Filip Chlapík. V normální hrací době utkání skončilo nerozhodně 2:2.

Motor zahájil prodloužení v oslabení, které přežil. V prvních pěti minutách měl hodně práce především Dominik Hrachovina, pak se ale hra přesunula na druhou stranu, kam ujel Vondrka do samostatného nájezdu, Budvar arena přestala dýchat, zkušený útočník ale zakončil mimo. Nakonec se ale radoval soupeř, mečbol Spartě zajistil Filip Chlapík.

Ohlasy po zápasu

Josef Jandač (HC Sparta Praha): „Velmi dobře jsme zvládli závěr utkání, kdy jsme využili dlouhé přesilovky. Budějovice hrály velmi dobře. Pomohl jim náš smolný moment při přesilovce, kdy náš hráč zlomil hokejku a Pecháček s Gulašem to sehráli velmi dobře. Díky gólu i výborné kulise chytili domácí vítr do zad. Od druhé třetiny se hra vyrovnala, měli jsme tam dobré momenty, ale chyběla nám větší přesnost. V prodloužení jsme měli více sil.“

Jaroslav Modrý (Motor České Budějovice): „Hrálo se ve vynikající kulise, utkání jsme měli dobře rozehrané, ale čtyři minuty před koncem se stala nějaká situace, která nás stála zápas. Klobouk dolů před klukama, jak zvládli prodloužení. Měli jsme v něm dvě velké šance, ale soupeř měl navrch, a nakonec i víc štěstí.“

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....