Banes Motor České Budějovice
24.03.2022, Adam Černý

Série se stěhuje do Pardubic. Urve Motor třetí výhru?

Dramatická utkání nabídla Budvar Aréna v prvních dvou duelech čtvrtfinálové série mezi Motorem a Pardubicemi. Hokejisté českobudějovického Motoru zvládli oba zápasy na domácím ledě, díky čemuž se ujali vedení 2:0 v sérii. Již v pátek se čtvrtfinálová série přesune na východ Čech, kde svěřenci Jaroslava Modrého zabojují o důležitý třetí bod. Pokud nebudete přímo na stadionu, tak můžete utkání sledovat prostřednictvím O2 TV Sport. Úvodní buly střetnutí je naplánováno na 19 hodin.

Úvodní dvě klání série nabídly to pravé play-off. Plno střetů, potyček, vyloučení i emotivních momentů. Je tedy jasné, že série nabrala ty správné grády už od úplného začátku. Jihočeši pojedou do Pardubic pochopitelně v lepším rozpoložení. Na úvodní výhru 3:1 navázal českobudějovický celek i o den později, kdy sice prohrával po brankách Vály a Říčky 0:2, pak se ale Jihočechům podařil obrat, na který budou všichni českobudějovičtí fanoušci zřejmě vzpomínat ještě dlouho. O vyrovnání se postaral jedenačtyřicet sekund před koncem Martin Hanzl a následně obrat dokonal devět sekund před závěrečnou sirénou Lukáš Pech. Českobudějovičtí tak vstoupili do série na jedničku, k postupu do semifinále však ještě chybí dvě získané výhry, čehož si jsou Jihočeši vědomi a do Pardubic pojedou plně koncentrováni. „Pardubice dlouho patřily mezi nejlepší tři, čtyři týmy, to mluví za vše. Věděli jsme, že to bude těžké a s tím počítáme i nyní. U nich to navíc bude ještě složitější, mají doma skvělé zázemí, požene je několik tisíc fanoušků. Chceme tam určitě vyhrát další dva zápasy,“ odhodlaně líčí před dalšími bitvami obránce Stuart Percy.

Jihočeši se v Pardubicích budou chtít jistě opět opřít o brankáře Dominika Hrachovinu, který během úvodních dvou duelů série pustil z jedenapadesáti střel pouhé tři branky a potvrdil svoji důležitost pro tým. Aktuálně si fantom českobudějovické svatyně drží úspěšnost zákroků na 94,12 %. Ve čtvrtek se po nemoci zapojil do tréninku útočník Josef Koláček. Jihočeši budou jistě v pátečním souboji postrádat Jiřího Ondráčka, jenž za svůj faul ze druhého vzájemného duelu inkasoval stopku na jedno utkání. Naopak Českobudějovičtí věří, že se do pátku stihne dát dohromady opora ofenzivy Lukáš Pech, který byl při rozhodující brance atakován tvrdě pardubickým Camarou. Zkušený útočník je totiž po dvou duelech se třemi body nejproduktivnějším hráčem svého celku ve vyřazovacích bojích. Na druhé straně je lídrem produktivity v play-off (včetně předkola) čtyřbodový Robert Říčka, který společně s Adamem Musilem je i nejlepším střelcem týmu. Právě Adam Musil ale z minulého utkání odstoupil a kvůli vážnému zranění již nebude pardubickým trenérům k dispozici.

Jak již bylo zmíněno, tak na východě Čech nečeká na Motor nic jednoduchého. Dynamo bude hnát zaplněná Enteria Arena. Do Pardubic se ale chystá také mohutná enkláva fanoušků Motoru, kteří téměř do posledního místečka zaplnili hostující sektor. Páteční duel bude specifický pro obránce Jana Piskáčka, pro kterého půjde o 500. zápas v nejvyšší soutěži. Bude na něj vzpomínat opora českobudějovické obrany ráda díky zisku třetího bodu v sérii nebo se pardubickému celku podaří snížit vedení Jihočechů? To se dozvíme v pátečních večerních hodinách. Motor do toho!

#najdicestu

Trenér Jaroslav Modrý před utkáními na ledě Pardubic: "V pátek absolvujeme rozbruslení a poté pojedeme na utkání. Rozhodnutí disciplinární komise mě překvapila. Ale dále to nebudu komentovat. Je to součástí naší cesty. My musíme dál pokračovat a tým se musí s absencí hráče vypořádat. Myslím, že máme charakterově velice silný tým, který je schopen se s tím vyrovnat, chceme všem ukázat, že můžeme hrát a vyhrát i přes tyto obtíže."

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....