Banes Motor České Budějovice
22.03.2022, Adam Pavlíček

V Pardubicích to bude těžké, ale chceme dvě výhry, velí Stuart Percy

Českobudějovičtí fanoušci byli při úterním druhém čtvrtfinále proti Pardubicím napjatí až do samotného konce. Ten ale stál za to. Stuart Percy se ujal kotouče a od modré čáry ho poslal před branku. Tam už ho jeho spoluhráči dostali za hostujícího Frodla. Kanadský bek Motoru tak stál u velmi výrazného momentu. Pro náš web se pak za zápasem ohlédl.

Druhý zápas, druhá výhra. Co vaše pocity, panuje spokojenost?
Určitě skvělé! Dobrý start pro tým, takhle jsme chtěli sérii začít. V pátek a sobotu nás čekají zápasy u nich, ale pro ně jsme si připravili skvělý podklad už doma.

Byl jste u vyrovnávací branky, u jednoho z klíčových momentů...
Pechy mi to skvěle nahrál. Člověk se pak trochu bojí, jestli bude střela zablokována a ta moje zrovna trefila Martina Hanzla někam do zad nebo nohy. Pak se puk povaloval na brankovišti a on ho tam skvěle doklepl. Řekl bych, že ode všech to byl při vyrovnávacím gólu dobrý výkon, dělali jsme, co jsme měli.

Bylo velmi těžké dostat se ke gólové trefě. Čím to, měly Pardubice tak dobrou defenzivu?
Určitě ano. Je to celkově velmi silný tým, Pardubice dlouho patřily mezi nejlepší tři čtyři týmy, to mluví za vše. Věděli jsme, že to bude těžké a s tím počítáme i nyní. U nich to navíc bude ještě těžší, mají doma skvělé zázemí, požene je několik tisíc fanoušků. Chceme tam určitě vyhrát další dva zápasy.

Jaké ze dvou čtvrtfinálových utkání bylo těžší?
Těžko říct, byly to oba velmi složité a rozdílné duely. V pondělí jsme byli lepší my, dneska naopak byli více aktivní oni a vedli až do poslední minuty. Rozdíl byl ve třetích třetinách. V prvním zápase jsme v téhle části hráli defenzivně, v druhém jsme se museli tlačit více dopředu.

Chtějí po vás osobně trenéři na ledě v době play off něco víc?
Nejsem si jistý, jestli chtějí něco navíc, ale dnes jsem se cítil velmi dobře. S Piskym se mi hraje skvěle, hrajeme spolu už stabilně a tvoříme dobrou dvojici. Bylo tam akorát pár situací, kdy jsem si mohl s pukem na hokejce poradit o něco lépe, ale teď se můžeme těšit z výhry a na tohle se podívat později.

V době play off už také může na hokej neomezené množství fanoušků. Cítíte jejich podporu?
Už když jsem přišel, bylo skvělé je vidět, jak nás v srpnu podporovali. Na hokej potom nemohli, z čehož jsme byli samozřejmě zklamaní. V lednu se alespoň pár z nich mohlo podívat na každé utkání, to bylo fajn. A teď už mohou všichni, je to naprosto fantastické. Podporu domácího týmu čekáme ale také v Pardubicích, budeme se s tím muset poprat.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....