Banes Motor České Budějovice
21.03.2022, Petra Bicková

Když budeme hrát na sto procent, tak je porazíme, říká Jindřich Abdul

Pod Černou věž se vrátilo extraligové play-off. Soupeřem Českých Budějovic se staly Pardubice. První utkání patřilo Jihočechům. Vítězný gól dával Jindřich Abdul, který si zahrál své první utkání play-off extraligy. Jak zhodnotil střelec vítězné branky domácí utkání proti Dynamu?

Jak jste viděl dnešní úvodní utkání série s Pardubicemi?
Nebyl to z naší strany dnes ideální výkon, ale i o tom je play-off, bylo to ubojované a o to cennější je pro nás vítězství, protože víme, že jsme nepředvedli ideální výkon. Ale alespoň jsme si ukázali, že dokážeme Dynamo porazit, i když nepodáme stoprocentní výkon. Je to ukazatel do dalších zápasů, když budeme hrát na sto procent, tak je porazíme.

Vy jste vstoupili do utkání aktivněji, otevřeli jste skóre, pak ale tlak Pardubic sílil.
Byli jsme zbytečně nervózní a ustrašení a jen jsme odpalovali puky, tím pádem tlak Pardubic trošku sílil. A myslím si, že není důvod, když vedeme o gól nebo dva, abychom byli zalezlí. Do dalšího zápasu je to určitě ponaučení, že musíme stále hrát aktivně.

Vy jste dal hned na úvod druhé třetiny krásný gól. Věděl jste, jak zakončíte?
Když už jsem najížděl, tak moc variant nebylo, gólman to měl dobře pokryté a z druhé strany mě křižoval hráč, tak jsem to zkusil na tu první tyčku a jsem rád, že to vyšlo.

Ve druhé třetině jste byl také vyloučen a celkově vyloučeních bylo dost. Přesilově hry stály dost sil, řekli jste si k tomu něco?
Řekli jsme si, že nesmíme být vylučovaní. Já sám předvedl takový hloupý faul, takže do dalších zápasů se toho musíme vyvarovat. Pardubice mají také kvalitní hráče a čím více přesilovek jim dáme, tím je větší šance, že nám dají gól. Na to si musíme dát pozor.

Měli jste větší čas na přípravu, než soupeř, který hrál předkolo. Byla to pro vás výhoda?
Snad jo. Dneska se možná ukázalo, že ano. První zápas byl pro nás strašně důležitý, potřebovali jsme se do toho po pauze dostat a věřím, že jsme ušetřili síly a do dalších zápasů to pro nás bude výhoda.

Na vás byl ostrý zákrok u mantinelu v první třetině. Zdálo se, že jste otřesený.
Jsem v pořádku, jednalo se o zranění nosu, valila se krev, která se zastavila a pak jsem šel zpátky do zápasu.

V závěru jste se připletl k potyčce a celkově se celé utkání nehrálo v rukavičkách.
Nehrálo a ani hrát nebude, je to play-off, každý bod je důležitý a takových soubojů a šarvátek bude jen přibývat.

V Českých Budějovicích se čekalo na play-off dlouhých devět let. Vnímal jste to na atmosféře v Budvar aréně?
Atmosféra byla výborná, musíme fanouškům poděkovat, vytvořili parádní atmosféru, to se potom vždy hraje mnohem lépe. Takže ještě jednou za celý tým děkujeme.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....