Banes Motor České Budějovice
17.03.2022, Adam Černý

JUN: CEB - CHM 7:6pp - Divokou přestřelku rozhodl Masopust

Junioři českobudějovického Motoru zvládli domácí duel s chomutovskými Piráty. Utkání bohaté na góly dospělo až do prodloužení, ve kterém rozhodl o dvou bodech pro Jihočechy Matouš Masopust, jenž k výhře pomohl celkově třemi body. Svěřenci Karla Herra tak odčinili porážku se Slavií, na ledě Budvar Arény vyhráli již podruhé v řadě. 

Omlazený celek Jihočechů vstoupil do duelu aktivněji, byli u všech kotoučů dříve a brankář Perůtka měl plné ruce práce. Českobudějovičtí šli do vedení v 7. minutě, kdy se podél levého mantinelu protáhl Jaroslav Pouzar, který se následně natlačil před hostujícího brankáře a kličkou do forhendu otevřel skóre. Na odpověď hostů jsme nemuseli dlouho čekat. Hned o minutu později dostal dostatek prostoru mezi kruhy Jan Ekrt, který nedal svoji ranou Cinkovi v domácí brance šanci. O obrat se postarali Piráti ve 12. minutě. Aktivní Ekrt nabral rychlost ve středním pásmu, předložil kotouč Danielu Badinkovi, jenž přesnou ranou pod horní tyč obrátil stav. Ještě veseleji bylo na straně Pirátů těsně před první pauzou, kdy po dobrém napadání Černého se k zakončené dostal hostující kapitán Tadeáš Svoboda, jenž stanovil stav po první části. 

Ten samý hráč hned v úvodu druhé části navíc dostal nabito v přesilové hře a ranou pod horní tyč navýšil vedení hostů. Ve 26. minutě unikl hostující obraně Matouš Masopust, jehož ránu vyrazil Perůtka pouze před sebe, kde stál nehlídaný Filip Petrásek. Zanedlouho už to bylo pouze o gól. Aktivní Masopust nastřelil kotouč před branku hostí, po nedorozumění mezi Piráty skončil puk potřetí za brankářem hostí. Vyrovnáno bylo ve 34. minutě. Krásnou souhru Jihočechů zakončil Alexandr Remeš, jemuž nedělalo problém zasunout kotouč do odkryté branky po krásné nabídce od Davida Putze. Piráti se však dokázali oklepat. Rychlý protiútok hostů rozjel Jan Ekrt, který vybídl ke střele Döringa, jenž Cinka dokázal zlikvidovat. Na dorážku zmíněného Ekrta byl krátký a hosté opět vedli. Jihočeši však ještě do pauzy opět našli odpověď. Po hrubé chybě chomutovské obrany se sám před Perůtkou objevil v oslabení Marcel Kříž a po povedené kličce opět srovnal. 

Ani ve třetí části jsme dlouho na branku nečekali. Matyáš Fousek se dostal dvakrát v rychlém sledu k zakončení. Jeho ránu Perůtka vyrazil pouze nad sebe, ztratil nad kotoučem přehled a ten nešťastně zapadl za jeho záda. Na vyrovnání jsme však si počkali pouze minutu a sedm sekund. Cinka neudržel jednu z ran hostů, čehož využil Samuel Stejskal ke vstřelení šesté trefy. Do konce základní hrací doby již žádná branka nepadla, a tak se o vítězi muselo rozhodnout v nastavení. 

Už to vypadalo, že utkání dojde do nájezdové loterie. Sedm sekund před koncem prodloužení dostal dostatek prostoru ke střelbě Matouš Masopust, jenž přesnou ranou mezi ruku a tělo Perůtky rozhodl o tom, že dva body za výhru zůstanou na jihu Čech. 

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice