Banes Motor České Budějovice
17.03.2022, Michal Špírek

Kluci mají charakter a vytvořili dobrou partu, pochvaluje si Patrik Martinec

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Asistent trenéra Patrik Martinec odpovídal na dotazy fanoušků v offline rozhovoru.

Motor se připravuje na start čtvrtfinálových bojů. Patrik Martinec má od série velká očekávání. "Je skvělé, že hrajeme s Pardubicemi. Potkají se týmy s obrovskou fanouškovskou základnou, předpokládám, že zápasy budou vyprodané a budou se hrát v parádních atmosférách. To je pro play-off skvělé. Před sezónou by každý tipoval jako favorita Pardubice, což si myslím pořád platí. Ale naši kluci už v sezóně několikrát ukázali, že umějí hrát hokej a že pohár také chtějí zvednout. Zkusíme Pardubice překvapit a postoupit dál. Budeme chtít hrát stejný hokej, s tím, že v play-off se pochopitelně přidává na důrazu, více se dbá na detaily. Věřím, že tak ještě malinko přepneme a ještě přidáme," říká českobudějovický asistent trenéra.

Patrik Martinec, který má při zápasech na starosti obránce, si uvědomuje, že velkou roli mohou proti Pardubicím hrát přesilovky. A Motor na nich při trénincích pracuje. "Málo nám v přesilovkách lítá puk, zbytečně ho předržujeme. Samozřejmě, že před sérií s Pardubicemi se budeme snažit něco vymyslet a Pardubice zkusit překvapit, aby nám přesilovky pomohly sérii vyhrát," sdělil kouč.

Od jednoho z fanoušků dostal dotaz, na jaké zápasy play-off ze své bohaté hráčské kariéry nejvíce vzpomíná. "Na všechna play-off člověk vzpomíná v dobrém, hraje se v nich nejlepší hokej, je to za odměnu za celou sezónu. A nejvíce člověk vzpomíná samozřejmě na vítězné série," připomněl Martinec třeba titulovou sezónu 1999/2000 se Spartou, která tehdy prošla play-off bez jediné porážky.

Martinec z kádru Motoru nevybral hráče, který ho svými výkony nejvíce překvapil. Pochvaluje si totiž tým jako celek. "Já jsem rád, že víceméně všichni hráči, co letos za Motor hrají, tak podávají svoje nejlepší výkony. Nejde vybrat jednoho hráče. Jsem strašně rád, že tým funguje opravdu jako tým, kluci mají charakter a vytvořili dobrou partu. To je kolikrát více, než nějaký jeden nadprůměrný výkon."

ODPOVĚDI PATRIKA MARTINCE NA DOTAZY FANOUŠKŮ ZDE
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....