Banes Motor České Budějovice
15.03.2022, Michal Špírek

Pardubice? Silný tým, ale chceme urvat postup, hlásí hráči Motoru

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Už se to blíží. Motor se chystá na pondělní start čtvrtfinálových bitev s Dynamem Pardubice. Jak hodnotí našeho čtvrtfinálového soupeře a jak se těší na play-off hráči Motoru?

Petr Šenkeřík
obránce Motoru
"Trochu se dalo počítat s tím, že Pardubice na nás vyjdou, šly v předkole podle umístění v tabulce přece jen na papírově nejslabšího soupeře. Pardubice mají silný tým. Prokazovaly to celou základní část, konec jim úplně nevyšel a to samozřejmě pomohlo nám. Mají silný útok, výborného Frodlíka v bráně. Jejich útočníci jsou nebezpeční, hodně nepříjemný je Robert Říčka, je rychlý, dokáže se dostat do střelecké pozice. Hráli jsme s nimi samozřejmě v základní části, takže víme, co můžeme očekávat, rozebereme si vše na videu. V play-off to nebude o jednotlivcích, ale o týmu. Budeme se snažit semknout, bojovat jako tým a tím můžeme postup urvat. Dostali jsme pár dní volno a nyní už se naplno připravujeme na start čtvrtfinále. Dáváme do toho hodně, protože sil bude na play-off potřeba, v jeho průběhu už toho moc natrénovat nepůjde. Bude to o nás, jak se na to připravíme a jak do domácích zápasů vstoupíme, kde nás na našem stadionu budou hnát fanoušci kupředu."

Martin Bučko
obránce Motoru (do Budějovic přišel z Pardubic)
"Jsem rád, že na nás vyšly Pardubice. Je to skvělý ofenzivní tým, na sérii se těším. Myslím si, že bude dlouhá. Pozor si musíme dávat na jejich útok. V posledních dvou zápasech jsme je sice převálcovali, ale play-off bude úplně jiné. Jejich nejlepší útočníky, jako je Camara, Říčka nebo Ciencala si musíme zvlášť dobře pohlídat. Když budeme hrát dobře z obrany, tak věřím, že sérii zvládneme. S klukama z Pardubic se samozřejmě velmi dobře znám, ale v kontaktu jsme nebyli ani v průběhu sezóny, v play-off se na tom nic nezmění, bavit se budeme až po sérii."

Michal Vondrka
útočník Motoru
"Pro mě to bude trochu speciální, v Pardubicích jsem hrál, jsem rád, že naším soupeřem jsou právě ony. Koukal jsem, jak si vedly v předkole, nečekal jsem, že to bude takto rychlé. Myslel jsem, že aspoň jeden zápas Vary vyhrají. Pardubice hrají dobře, bude to kvalitní soupeř, celou sezónu hrály na špičce. Takže se na to moc těšíme. Play-off je o dobré obraně, což si myslím všechny mančafty uvědomí, bude to o pár chybách. To, že jsme je v posledních dvou zápasech porazili vyšším rozdílem, nic neznamená, předtím nás zase dvakrát porazily ony. Osobně se na play-off moc těším, už jsem ho dlouho nehrál. Těším se na diváckou kulisu a atmosféru play-off."

Už máte své vstupenky na úvodní domácí zápasy čtvrtfinále play-off? V prodeji jsou zde!

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....