Banes Motor České Budějovice
14.03.2022, Michal Špírek

Čtvrtfinálovým soupeřem Motoru jsou Pardubice!

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Pátý tým základní části HC Dynamo Pardubice si v předkole poradil s Karlovými Vary a stal se tak soupeřem Motoru pro čtvrtfinále. Úvodní zápasy série odehraje Motor v Budvar aréně v pondělí 21. března a v úterý 22. března. Vstupenky ZDE.

Pardubice zvládly roli favorita, daly zapomenout na z jejich stravy rozpačitý závěr základní části a v předkole vyprovodily Karlovy Vary poměrem 3:0 na zápasy. Motor posbíral v základní části stejně bodů jako Pardubice, v tabulce se umístil před Dynamem díky lepší bilanci (skóre) ze vzájemných zápasů.

Vzájemné zápasy Motoru a Pardubic v sezóně:
7. kolo: Pardubice - České Budějovice 3:2
Po bezbrankové první třetině otevřel skóre v oslabení Michal Vondrka. Pardubičtí ale v poslední vteřině druhé třetiny odpověděli stejnou mincí a také se prosadili v oslabení. Motor do vedení v posledním dějství poslal Jiří Ondráček, pak se ale dvakrát v přesilovkách prosadily Pardubice a i přes mohutný tlak v závěru při odvolání brankáře se Českým Budějovicím srovnat nepodařilo.

22. kolo: České Budějovice - Pardubice 2:3
Motor na domácím ledě vedl s Pardubicemi dlouho vyrovnané utkání. Dokonce byl dvakrát ve vedení. V poslední dvacetiminutovce jej nicméně ztratil a na soupeřův obrat svěřenci Jaroslava Modrého již zareagovat nedokázali. Z nadějně rozehraného duelu tedy českobudějovičtí hráči odcházeli bez bodového zisku.

37. kolo: Pardubice - České Budějovice 1:6
Druhá nejvyšší výhra v sezóně, nejvyšší výhra v Pardubicích v historii. Velkou roli v tom hrál parádní nástup Jihočechů. Už v čase 11:20 totiž Motor vedl nad Dynamem o čtyři góly.

52. kolo: České Budějovice - Pardubice 7:1
Nejvyšší výhra v sezóně. Výraznou měrou se výhře Jihočechů podíleli obránci Roman Vráblík a Petr Šenkeřík. První jmenovaný ke dvěma brankám přidal i jednu asistenci, druhý pomohl k výhře čtyřmi asistencemi.

V historii play-off už se České Budějovice a Pardubice střetly třikrát, jednou byl úspěšný Motor, dvakrát Pardubice.

V roce 1988 to bylo v boji o 5. místo, tehdy Motor vyhrál sérii 3:0 po výsledcích 9:1 a 7:5 doma a 6:2 v Pardubicích.

V roce 1993 v předkole play-off vyhrály naopak Pardubice. Série skončila 0:3 po výsledcích 1:2 a 3:5 doma a 0:1 v Pardubicích.

V roce 2007 v semifinále vyhrály opět Východočeši. Série skončila 1:4 po výsledcích 1:4 a 2:4 v Pardubicích, 3:0 a 2:5 v Budějovicích a 2:5 v Pardubicích.

Jak to bude tentokrát? Přesvědčit se můžete sami!

Už máte své vstupenky na úvodní domácí zápasy čtvrtfinále play-off? V prodeji jsou zde!

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....