Banes Motor České Budějovice
06.03.2022, Tomáš Kobera

Věřili jsme do poslední chvíle a zvládli vyhrát, hodnotil duel Jakub Valský

Klíčový souboj se šťastným koncem. Tak se dá krátce shrnout utkání předposledního kola s Libercem. K vítězství Motoru, které českobudějovický celek posunulo na čtvrtou příčku, přispěl jednou trefou i Jakub Valský. Třiatřicetiletý útočník odpovídal na otázky k zápasu pro klubový web!

Gratuluji k vítězství, proti Liberci jste udělali obrovský krok k tomu, abyste po základní části postoupili přímo do čtvrtfinále play-off, jak dnešní utkání hodnotíte?
Hodnotím ho samozřejmě dobře. Dneska jsme chtěli za každou cenu vyhrát a jsme rádi, že se to povedlo.

Utkání působilo od samého začátku hodně emotivně, vnímali jste to stejně?
S nimi je každý zápas emotivní. Oni hrají od podlahy, trochu více do těla, takže s nimi se bojuje o každý centimetr ledu.

Myslíte si, že jste si za dnešní výkon ty tři body zasloužili? Je výsledek nakonec spravedlivý?
Šli jsme si za tím. Stálo nás to nějaké síly, ale ukázali jsme velkou bojovnost a dokázali jsme ten zápas otočit zpátky na naši stranu.

Do poslední třetiny jste nastupovali za nepříznivého stavu. Fakt, že jste utkání nakonec otočili, asi potvrzuje velkou sílu vašeho týmu, že?
Je to tak, těch zápasů jsme takhle otočili už spoustu. Ta síla tady je a my jsme tomu do poslední chvíle věřili, odmakali jsme celých šedesát minut a zvládli jsme vyhrát.

Vaše vyrovnávací branka na 2:2 padla ze situace tři na jednoho. Kdy a proč jste se rozhodl akci zakončit sám?
Vlastně ani nevím, nějak to vyplynulo samo. Jel jsem ze strany a věděl jsem, že kdybych zkoušel něco vymyslet, tak to nemusí vyjít. Vzpomněl jsem si rychle na jednu kličku, zkusil jsem ji, protože jsem si říkal, že půjde asi o jedinou věc, kterou nebude gólman čekat.

Jak moc zápas ovlivnilo, že se hrálo o tolik důležité body v kontextu umístění v top čtyřce?
Vnímali jsme to už jako zápas play-off. Taková utkání jsou nejlepší, teď přijde samotné play-off, na které se celou sezónu těšíme.

Na to navážu otázkou, jaké jsou ambice týmu pro blížící se klíčovou fázi sezóny?
Uvidíme, co přijde dál. Především teď chceme uhrát tu čtyřku, v Hradci necháme úplně všechno.

Dnešní duel sledovala téměř vyprodaná Budvar aréna, co jste říkal na atmosféru?
Atmosféra byla super, takhle se hraje parádně. Jsme strašně rádi, že máme lidi zpátky na tribunách. Ženou nás dopředu a dneska byli doslova naším šestým hráčem na ledě. Nedá se to srovnat s tím, když hrajeme bez nich.

Poslední utkání v Hradci Králové bude potřeba zvládnout, co pozitivního si z dnešního duelu odnesete?
Musíme tam opět nechat všechno a hrát jednoduše. Jedeme tam vyhrát a snad to vyjde.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....