Banes Motor České Budějovice
28.02.2022, Michal Špírek

Budvar aréna se může naplnit! Přijďte na atraktivní souboj s Pardubicemi

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Konec omezení počtu diváků, v úterý se může Budvar aréna zaplnit! Vstupenky na utkání můžete zakoupit zde, přijďte si užít atmosféru zaplněného stadionu a podpořit Motor v cestě za důležitými body. České Budějovice totiž hostí třetí Pardubice, které mají v tabulce jen o čtyři body navíc. Přiblíží se jim Motor na dosah? Zápas začíná v 17:30.

Z kabiny Motoru

Motor si spravil v nedělním zápase chuť a po dvou porážkách zabral. Stále tak má reálnou šanci bojovat u umístění v první čtyřce tabulky, před sebou mají svěřenci Jaroslava Modrého v základní části už jen čtyři zápasy. Po úterním duelu s Pardubicemi se utkáme s Vítkovicemi (venku), Libercem (doma, neděle 6. března, vstupenky zde) a v posledním kole se o konečném umístění Motoru v základní části rozhodne v Hradci Králové.

A tým už se moc těší na atmosféru zaplněné kapacity stadionu. Po konci omezujících opatření totiž můžou do Budvar arény všichni diváci, vstupenky na zápas proti Pardubicím i na poslední domácí utkání základní části s Libercem jsou v prodeji. "Kluci výsledky z poslední doby prokázali, že hrajeme dobrý hokej. Chtěli bychom fanoušky pozvat na naše utkání. Myslím si, že přijede velice atraktivní soupeř z Pardubic, který má ty nejvyšší ambice. A my nejsme daleko od nich. Bude to souboj dvou kvalitních týmů, které si chtějí připravit co nejlepší pozici pro vyřazovací boje," říká za celé mužstvo Jaroslav Modrý. Pardubice považuje za kreativní tým a poukazuje i na jejich trenéra Richarda Krále. "Svou kariéru měl postavenou na kreativitě a podporuje ji i jako trenér. Za Pardubice hraje plno kvalitních hráčů," vyhlíží úterního soupeře kouč Motoru.

Brankář Dominik Hrachovina už se zapojil do tréninku s týmem. A v pondělí vyjel na led už i Milan Gulaš. "Teď s ním musíme pracovat a připravit ho co nejlépe pro utkání. To bude chvíli trvat, bude záležet na jeho pocitu, jak se po těžkém zranění bude cítit. Uvidíme, jak se s tím vyrovná. Pro náš tým by byl návrat hráče takového kalibru samozřejmě velkou vzpruhou," nezastírá Modrý. Mimo hru zůstává obránce Kristofers Bindulis, jak dlouho bude na marodce, zatím není jasné, podstupuje další lékařská vyšetření. Útočník Tomáš Chlubna bohužel musí podstoupit operační zákrok a jeho absence se prodlouží. Kvůli disciplinárnímu trestu chyběl proti Varům obránce David Štich. "David má v týmu svou roli. A tu plní do puntíku. Pomáhá svojí prací ostatním klukům. Jestli s tím přijdou nějaké tresty a trestné minuty, s tím se musíme naučit žít. Je fantastickou částí našeho týmu a jsme rádi, že ho máme," postavil se kouč jednoznačně za svého svěřence.

Sestava z minulého utkání: Strmeň – Piskáček, Percy, Bučko, Šenkeřík, Vráblík, Štencel, Remta – Vondrka, Pech, Holec – Valský, Koláček, J. Ondráček – Karabáček, M. Hanzl, M. Beránek – D. Voženílek, J. Novotný, Abdul.

O soupeři - HC Dynamo Pardubice

Dynamo zažívá největší trápení v sezóně. Už pětkrát za sebou totiž prohrálo, nezískalo ani bod. V neděli Pardubice padly i na kladenském ledě (1:3). "Měli jsme přesilovky 5 na 3 a několik klasických početních výhod, ale nepomohli jsme si a navíc jsme v naší přesilovce inkasovali druhý gól. Utkání se nám zkrátka nepovedlo, naše koncovka je aktuálně katastrofální," neskrýval nespokojenost s ofenzivou asistent trenéra David Havíř.

Kvůli výsledkovým nezdarům se na Pardubice dotáhli tabulkoví pronásledovatelé a Východočeši, kterým dlouhodobě patří třetí příčka, se najednou musí strachovat o setrvání v elitní čtyřce tabulky, které by znamenalo přímý postup do čtvrtfinále. Plzeň už se na ně s 89 body dotáhla, Sparta ztrácí na páté pozici dva body a šestý Motor body čtyři.

Pozor si Českobudějovičtí musí dát na produktivního Roberta Říčku, který zažívá životní sezónu a jen dvě branky mu chybí k pozici nejlepšího kanonýra soutěže.

Sestava z posledního utkání: Frodl – Sergienko, Košťálek, Mikuš, Zdráhal, Petgrave, Hrádek, Vála – Kousal, Musil, Camara – Říčka, Roman, Cienciala – Paulovič, Poulíček, Blümel – Hecl, Anděl, Urban.

Vzájemné zápasy:
7. kolo: Pardubice - České Budějovice 3:2
Po bezbrankové první třetině otevřel skóre v oslabení Michal Vondrka. Pardubičtí ale v poslední vteřině druhé třetiny odpověděli stejnou mincí a také se prosadili v oslabení. Motor do vedení v posledním dějství poslal Jiří Ondráček, pak se ale dvakrát v přesilovkách prosadily Pardubice a i přes mohutný tlak v závěru při odvolání brankáře se Českým Budějovicím srovnat nepodařilo.

22. kolo: České Budějovice - Pardubice 2:3
Motor na domácím ledě vedl s Pardubicemi dlouho vyrovnané utkání. Dokonce byl dvakrát ve vedení. V poslední dvacetiminutovce jej nicméně ztratil a na soupeřův obrat svěřenci Jaroslava Modrého již zareagovat nedokázali. Z nadějně rozehraného duelu tedy českobudějovičtí hráči odcházeli bez bodového zisku.

37. kolo: Pardubice - České Budějovice 1:6
Nejvyšší výhra v sezóně, nejvyšší výhra v Pardubicích v historii. Velkou roli v tom hrál parádní nástup Jihočechů. Už v čase 11:20 totiž Motor vedl nad třetím týmem tabulky o čtyři góly.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....