Banes Motor České Budějovice
26.02.2022, Pavel Mádl

Vyhrát jsme si rozhodně nezasloužili, tvrdí Jiří Novotný

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Utkání proti Litvínovu, jenž bojuje o to, aby se vyhnul baráži, se Motoru nepovedlo. Od Severočechů obdržel prohru v poměru 1:6, čímž tak skončila jeho série osmi domácích výher v řadě. Pro klubový web se vyjádřil útočník Jiří Novotný, pro kterého mohla být jedinou útěchou cena pro nejlepšího hráče týmu v zápase.

Jirko, zápas se nezdařil a ve třetí třetině byl vcelku vyhrocený. Jaký je váš komentář?
Máte pravdu, nepovedl se nám. Nechytli jsme začátek utkání, což je v dnešní době, kdy se schyluje ke konci základní části, důležité. Hrajete proti týmu, který bojuje o záchranu a my o dobré umístění. Neodehráli jsme dobře dva zápasy, i když na Spartě to bylo lepší. Vyhrát jsme si dnes rozhodně nezasloužili.

V utkání jste měli možnost šesti přesilovek. Využili jste pouze jednu, kdy jste dali gól sekundu před koncem první třetiny. Kde tkví problém v jejich proměňování?
Myslím, že jsme je tak špatně nesehráli. Když ze šesti přesilovek dáte pouze jeden gól, je to špatné. Na druhou stranu jsme hráli i nějaká oslabení. Přesilovky musíme využívat. Máme na ně hráče. Chyběl nám větší důraz do brány. Měli jsme další šance, které jsme neproměnili. V dnešní době rozhodují v hokeji maličkosti. Musíme se v přesilovkách zlepšit.

Mohl vám kontaktní gól na 1:2, který jste vstřelili sekundu před koncem první třetiny, vlít krev do žil?
Ano. Když dáte gól sekundu před koncem třetiny, tým by to mělo nakopnout. Bohužel se tak nestalo. Pak jsme tahali za kratší konec, oni odskočili do vedení 4:1. My jsme dnes nepomohli Strmymu (Jan Strmeň – pozn. redaktora), který odchytal sérii neskutečných zápasů. Pak dostal šanci mladý gólman, který chytal výborně a měl pár vynikajících zákroků.

U branky na 1:4 jste inkasovali v oslabení, kdy vás tam Litvínov držel téměř celé dvě minuty v pásmu. Mohla při obdržené brance hrát roli únava z odehraného střídání?
V tomto oslabení jsme měli dvakrát puk na holi, což bylo důležité. Bohužel se nám ale nepodařilo vyhodit puk. Když jste tam dvě minuty, lítáte ze strany na stranu, jste unavený. Litvínov pak trefil spojnici, od které se puk odrazil přímo na hůl hráče, ten ho doklepl do brány. To byl zlomový moment zápasu.

Ve třetí třetině byla k vidění šarvátka, ve které figuroval David Štich. Mohl to být možný impuls k nabuzení týmu a možnému zdramatizování vývoje utkání?
Šticháček (David Štich – pozn. redaktora) je charakterní kluk, který pro vítězství udělá všechno. Jeho prací je tvrdá a defenzivní hra. Chtěl nás zvednout. Pustil se do dvou hráčů. Ta urputnost a vůle udělat cokoliv tam je, a tak to má být.

V posledním kole vyhrál Litvínov v Brně 5:1. Pořád ale nad ním visí hrozba baráže. Šli jste do zápasu s tím, že na takové vítězství budou chtít navázat?
Ten zápas jsem viděl v televizi. Bylo těžké proti nim hrát. Skvěle si hlídali střední pásmo a vlastní modrou čáru. Těžce jsme se dostávali do jejich třetiny, ztráceli jsme kotouče. Měli brejky, které dokázali využít.

V neděli vás čekají Karlovy Vary, se kterými jste v této sezoně doma prohráli. Je to jeden z papírově slabších soupeřů. Nemohou být právě zápasy s těmito týmy zrádné?
Jsou sice v tabulce za námi, ale bude to těžké. Jestli budeme hrát stejně jako dnes, nemáme šanci na vítězství. V sobotu si odpočineme, musíme nabrat síly a hodit to za hlavu. Něco si k tomu řekneme, ukážeme si chyby, které jsme dělali a poučíme se z nich.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....