Banes Motor České Budějovice
24.02.2022, Adam Černý

Motor hostí Litvínov. Prodlouží domácí neporazitelnost?

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Druhý zápas během necelých čtyřiceti osmi hodin čeká na hráče Motoru. Jihočeši vyzvou v pátek v podvečer na domácím ledě Litvínov, který bojuje o účast v play-off. Českobudějovičtí by se rádi vrátili zpět na vítěznou vlnu a přiblížili se opět k elitní čtveřici soutěže. V předchozích třech vzájemných duelech se radovali dvakrát hráči Vervy, naposledy si však plný bodový zisk odnesli Českobudějovičtí. Jak tomu bude tentokrát? Úvodní buly bude v Budvar Aréně vhozeno v 17:30. Na utkání mohou přijít všichni držitelé permanentních vstupenek - více zde.

Z kabiny Motoru

Velmi vydařený závěr základní části zažívají hráči Motoru. Českobudějovičtí jsou dokonce za Spartou a hradeckým Mountfieldem třetím týmem s největším ziskem bodů z posledních deseti duelů. Z posledních třech se však Jihočeši radovali pouze jednou. Vítězná sedmizápasová šňůra byla ukončena v Mladé Boleslavi, následovalo domácí vítězství s brněnskou Kometou. Ve středu však svěřenci Jaroslava Modrého nezvládli bitvu na ledě pražské Sparty, které podlehli 0:2. Na domácím ledě ale motoráci neprohráli již osm duelů, tuto sérii budou jistě chtít prodloužit v pátečním utkání, díky čemuž by se českobudějovický celek opět přiblížil čtvrté pozici, která zajišťuje přímou účast ve čtvrtfinále.

Aktuálně páté mužstvo tabulky táhne bodově zkušený Lukáš Pech, který posbíral již 53 kanadských bodů, což ho řadí na třetí pozici ligové produktivity. Na druhém místě klubové produktivity je stále kapitán Milan Gulaš, který však několik zápasů v sestavě absentuje a jeho návrat do sestavy je zatím ve hvězdách. Motor se bude v zápase jistě spoléhat na brankáře Jana Strmeně, který se při zranění Dominika Hrachoviny stal jednoznačným králem brankoviště. Pozitivní zprávou pro trenéry je jistě to, že Dominik Hrachovina už započal se samostatným tréninkem. V posledních duelech vypadl ze sestavy také Tomáš Chlubna, jehož zranění se odhaduje přibližně na měsíc.

Sestava z minulého utkání: Strmeň – Piskáček (A), Percy, Šenkeřík, Bindulis, Štencel, Vráblík – Vondrka (C), Pech (A), Holec – Valský, Koláček, Ondráček – Karabáček, Hanzl, Beránek – Voženílek, Novotný, Abdul.

O soupeři - HC Verva Litvínov

Výsledky jako na houpačce mají hokejisté Litvínova. Severočeši z posledních deseti duelů vyhráli jen tři a výrazně se namočili do záchranářských bojů. Poslední dvě důležitá utkání však svěřenci Vladimíra Růžičky zvládli, doma si poradili s Mladou Boleslaví a v úterý následně opanovali i zápas na ledě brněnské Komety. Do Českých Budějovic tak dorazí v dobré náladě a formě. Litvínovští mají na svém kontě dvaašedesát bodů, jeden bod ztrácí na karlovarskou Energii, která okupuje poslední příčku zajištující předkolo play-off. Díky výhrám v posledních dvou duelech odskočili Kladnu, které se nachází na barážové pozici, na rozdíl osmi bodů.

Nejproduktivnějším hráčem týmu je kanadský útočník Giorgio Estephan, kterému patří desátá pozice v produktivitě celé soutěže. Litvínovští se mohou spoléhnout také na Patrika Zdráhala, který nasbíral třicet sedm bodů. Dokonce na sedmé pozici v produktivitě obránců se nachází Aaron Irving. Litvínovským v posledních zápasech jistě dodal povzbuzení návrat lotyšského obránce Uvise Janise Balinskise, který si střihl starty na olympiádě v Pekingu, kde patřil k nejproduktivnějším hráčům svého týmu.

Sestava z posledního utkání: Godla – Irving, Balinskis, Stříteský, Demel, Strejček, Hrbas, Zeman – Zdráhal, Estephan, Kudrna – Jarůšek, Sukeľ, Straka (A) – Lukeš (A), Gerhát, Chalupa – Havelka, Hübl (C), Svoboda.

Vzájemné zápasy:
11. kolo: České Budějovice - Litvínov 0:3
Tenhle zápas se Motoru vůbec nepovedl. Denis Godla uzavřel svoji svatyni, připsal si 26 úspěšných zákroků a Litvínovu se tehdy podařilo ukončit svou sérii sedmi porážek.

26. kolo: Litvínov - České Budějovice 3:2
Ve vyrovnaném duelu domácí i přes závěrečný nápor Motoru uhájili tři body.

41. kolo: Litvínov - České Budějovice 3:4
Českobudějovičtí prohrávali už 1:3, díky parádnímu obratu však nakonec brali tři body. V zápase se výrazně dařilo obráncům, gólově se prosadil Bindulis a dvakrát Percy.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....