Banes Motor České Budějovice
19.02.2022, Tomáš Kobera

Na jih Čech podruhé v sezóně přiletí brněnská Kometa

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Nedělní podvečer nabídne v Českých Budějovicích souboj domácího Motoru s Kometou Brno. Jihočeši budou chtít najet zpět na vítěznou vlnu a vyrovnat nepříznivou bilanci, kterou s moravským celkem v tomto ročníku drží. Utkání začíná v 17:00 v Budvar aréně, navštívit ho mohou konečně všichni držitelé permanentek! (více zde)

Z kabiny Motoru

Českobudějovický tým prožívá možná nejlepší část aktuálního ročníku. Stopku tomuto bodově plodnému období vystavila v posledním kole Mladá Boleslav, která tak ukončila sedmizápasovou vítěznou šňůru Motoru. Jihočeši se ale stále mohou chlubit tím, že z posledních sedmnácti zápasů odcházeli jako poražení pouze čtyřikrát! Díky formě, kterou svěřenci Jaroslava Modrého potkali v předešlých kolech, posbíraly Budějovice za posledních dvacet ligových utkání spolu s Mountfieldem vůbec nejvíce bodů v celé Tipsport extralize. Motor má za sebou spoustu cestování a po třech venkovních duelech se vrací do Budvar arény, kde nenašel přemožitele již osm zápasů!

Páté mužstvo tabulky bodově i nadále táhne zkušený Lukáš Pech, který dokázal v odehraných osmačtyřiceti zápasech posbírat celkem 52 kanadských bodů. Třetí nejproduktivnější hráč extraligy boduje i přesto, že v posledních duelech chybí vinou zranění jeho ofenzivní parťák Milan Gulaš. Otázka návratu budějovického kapitána do sestavy je zatím ve hvězdách, stejně tak je třeba počkat na uzdravení Dominika Hrachoviny, který ale již začal samostatně trénovat. Na marodku se zraněním ruky přibyl útočník Tomáš Chlubna.

Sestava z minulého utkání: Strmeň – Vráblík, Štencel, Percy, Bindulis, Šenkeřík, Piskáček, Štich - Ondráček, Koláček, Holec - Karabáček, Hanzl, Beránek - Vondrka, Pech, Abdul - Valský, Novotný, Voženílek.

O soupeři - Kometa Brno

Brněnský tým střídá poslední dobou lepší výsledky s těmi horšími. V předchozích osmi ligových kolech odcházelo mužstvo pod taktovkou trenéra Jiřího Kalouse hned pětkrát poraženo a momentálně mu patří deváté místo v tabulce, které tak nějak odpovídá formě Komety v novém roce. Do Budějovic ale přijedou brněnští hokejisté zřejmě v dobré pohodě. V předešlých dvou domácích utkáních totiž vyhráli, nejprve nad lídrem z Třince, následně si vyšlápli také na silnou Spartu a po dvou venkovních prohrách na ledě Kladna a Pardubic zase bodovali.

Nejproduktivnějším zástupcem brněnské skvadry je dlouhodobá stálice Komety, Američan Peter Mueller. Třiatřicetiletý forvard získává v průměru na zápas více než jeden bod, celkem jich posbíral 46 a v tabulce kanadského bodování mu patří sedmé místo. Spolehnout se může brněnský hokej také na Martina Zaťoviče, který má v tomto ročníku na svém kontě zatím 37 bodů. Brno se v posledních duelech opírá také o skvěle chytajícího navrátilce, Marka Čiliaka, kterého čeká velmi speciální souboj, jelikož v loňské sezóně oblékal dres právě českobudějovického Motoru. Kometa si drží devátou pozici i díky skvělé disciplíně. Žádný extraligový celek totiž nebyl v oslabení méněkrát než právě nedělní soupeř Motoru.

Sestava z posledního zápasu: Čiliak - Roth, Bartejs, Doudera, Kučeřík, Tansey, Gulaši, Fajmon - Mueller, Holík, Zaťovič - Horký, Zbořil, Kollár - Šalé, Malý, Šik - Vincour, Rákos, Dočekal.

Vzájemné zápasy:
9. kolo: Kometa - České Budějovice 1:4
Českobudějovický Motor po výsledkově nevydařených předešlých zápasech v Pardubicích a doma proti Mladé Boleslavi vážil dlouhou cestu, a to do Brna. Utkání s velmi těžkým soupeřem Jihočeši zvládli. Největším podíl na výhře měl obránce Petr Šenkeřík, který v první třetině v rozmezí 50 sekund zaznamenal dva body za gól a asistenci. V závěrečném dějství navýšil vedení Jihočechů ránou od modré čáry a při svém debutu za Motor tak zaznamenal krásné tři body.

24. kolo: České Budějovice - Kometa 2:3
Po reprezentační pauze se Motor utkal v televizním zápase na svém ledě s Kometou Brno, které podlehl 2:3. Za České Budějovice se trefili jmenovci Jiří Ondráček a Jiří Novotný. Motor mohl vítězstvím zaznamenat 1000. výhru v nejvyšší soutěži, to se ale muselo odložit.

39. kolo: Kometa - České Budějovice 4:2
Motor po senzačně vyhraném domácím střetnutí s Mladou Boleslaví, kdy si tři body zajistil v samotném závěru, tentokráte mířil na led brněnské Komety. Tam se mu ale na vítězství z posledního utkání navázat nepodařilo. Ve druhé dvacetiminutovce obdržel tři branky a před třetí třetinou byl tak ve svízelné situaci. Na poslední dějství utkání nasadili trenéři do brány Jana Strmeně, jenž vystřídal Dominika Hrachovinu. Za Budějovické skórovali Jiří Novotný a Miroslav Holec.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice