Banes Motor České Budějovice
17.02.2022, Adam Pavlíček

V páteční večer bude Motoru dělat společnost Mladá Boleslav

Další utkání zavede Motor do Mladé Boleslavi. S místním týmem se Jihočeši utkají počtvrté, bilanci s ním mají prozatím v sezoně pozitivní. Úvodní buly bude vhozeno v 17:30. Zápas bude možné sledovat skrze textový přenos nebo přes server HokejkaTV.

O soupeři - BK Mladá Boleslav

Mladá Boleslav dlouho válčila o horní patra tabulky, mimo jiné i s Motorem. V posledních duelech výsledková mizérie vrcholí a Boleslav se tabulkově propadá. Nyní ji najdeme až na desáté příčce. Svěřenci trenérů Rulíka a Hakena se budou v pátek chtít zbavit nelichotivé bilance. Šňůra proher čítá již šest korálků.

Při pohledu na sezonu Bruslařů je nicméně zřejmé, že se jim nedaří najít správný rytmus už od 7. listopadu. Tehdy se Středočeši utkali právě s Motorem. V duelu padli 1:4 a od té doby nezískali více než jednu výhru v řadě. Dalším nepříliš pozitivním ukazatelem jsou domácí zápasy. V nich se podařilo Mladoboleslavským utnout další z nepříznivých sérií. Proti Spartě se ve třetí třetině trefil Martin Švec, domácí fanoušci se tak dočkali branky po více než 200 minutách.

A tentýž hráč vévodí kanadskému bodování svého týmu s rovnými dvaceti body mezi obránci. Exbudějovický Pavel Pýcha je pak mezi beky druhý, prozatím se mu podařilo získat 14 bodů (2+12). Útočným řadám vládne Pavel Kousal (15+19). V brankovišti se pravidelně střídají Krošelj s Růžičkou.

Sestava z posledního utkání proti Vítkovicím: Růžička – Jánošík, Ševc (C), Pýcha, Pláněk (A), Lintuniemi, Fillman, Bernad – Kantner, Fořt, Šťastný – Flynn, Najman, Kousal – Grim, Bičevskis, Stránský (A) – Simon, Závora, Půček.

Z kabiny Motoru

V českobudějovickém klubu je to nyní přesně naopak. Svěřenci Jaroslava Modrého před zápasem drží bilanci sedmi po sobě jdoucích výher. Jen třikrát v historii dokázaly České Budějovice v nejvyšší soutěži vyhrát víc než současných 7 zápasů. V sezoně 2000-01 to bylo 8 výher v řadě, v sezoně 2007-08 10 výher v řadě a v sezoně 1980-81 rekordních 13 výher. Díky vítězné šňůře tak Motor může pomýšlet na umístění mezi elitní čtyřkou extraligových týmů. Momentálně na čtvrtou Plzeň Jihočeši ztrácejí dva body, mají ale zápas k dobru.

Jaroslav Modrý před pátečním zápasem s Boleslaví: "Každý tým má svoji sílu. I Boleslav má své silné stránky. Ukazuje to již několik let po sobě. I letos, když byla jednu chvíli lídrem. Budeme muset hrát jako v posledních zápasech. Co se sestavy týče, do tréninku se podle očekávání zapojil Jirka Novotný. Milan Gulaš prozatím odpočívá. Dominik Hrachovina začíná trénovat sám, jde to pomaleji, než jsme čekali, ale musíme být trpěliví. Konečné rozhodnutí o sestavě uděláme v pátek."


Vzájemná utkání s Bruslaři v této sezoně:
8. kolo, České Budějovice - Mladá Boleslav 1:6
Ačkoliv se Budějovice houževnatě bily, trápila je chybovost a nedisciplinovanost. Hosté s býválým kapitánem Motoru Pavlem Pýchou naopak předvedli dobrou sehranost a v Budvar aréně si otevřeli střelnici.

23. kolo, Mladá Boleslav - České Budějovice 1:4
Motor odjížděl do Boleslavi oslabený. Tým se ale semknul, předvedl soustředěný výkon a po zásluze si odváží z ledu čtvrté Mladé Boleslavi tři body! Vítěznou sezónní premiéru si připsal Jan Strmeň, první extraligový gól, který se rovnou ukázal jako rozhodující, zaznamenal Tomáš Chlubna.

38. kolo, České Budějovice - Mladá Boleslav 2:1
Zápas 38. kola se odehrál ve slavnostním duchu. Téměř na den přesně před 85 lety nastoupily týmy Českých Budějovic a Mladé Boleslavi k prvnímu kolu nově zrozené hokejové soutěže. A stejně jako tehdy, i v tomto kole se hrál bojovný hokej s minimem gólů. Do branky naskočivší Jan Strmeň podal výborný výkon.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....