Banes Motor České Budějovice
11.02.2022, Michal Špírek

Táta Stuart Percy. Kanadský bek po návratu zazářil dvěma góly

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Dva zápasy vynechal, když si odskočil do Kanady, aby byl přítomen životnímu okamžiku - narození dcery Miller. Na ledě Litvínova už ale Stuart Percy byl zpět v sestavě Motoru. A vedl si fantasticky!

Uplynulé dny pro něj byly hektické. Odlet do Kanady, narození dcery, rychlý návrat zpět do Čech. Ale zápas s Litvínovem si Stuart Percy ujít nenechal. Dobře, že tak - bek patřil k nejlepším hráčům na ledě. Osmadvacetiletý obránce odehrál více než 20 minut, pětkrát vystřelil na bránu, jednou orazítkoval tyč. "Těšil jsem se, bylo skvělé zase si s klukama zahrát. Po několika dnech odpočinku jsem chtěl být v pohybu jak jen to půjde a pořádně si to užít," prozradil Stuart Percy.

Užil si to vskutku náramně - hned dvě z jeho střel totiž našly cíl. "Je skvělé, že jsme získali tři body do tabulky. Jako obránce nepřemýšlím o tom, že bych měl dát hromadu gólů. Ale když se dostaví příležitost, tak vždycky doufám, že by to tam mohlo propadnout," konstatoval po utkání Percy.

Obě své branky vsítil po vydařených kombinacích v přesilovkách, kdy zakončoval do odkryté brány. "Kluci si dobře dávali puk, já se pokaždé už jen snažil být včas na zadní tyči, abych mohl zakončit. V obou situacích Šenky otevřel prostor Pechovi, který byl pro soupeře hrozbou k zakončení. Ondra (Jiří Ondráček, poz. autora) je velmi nebezpečný na středu, protivník si ho musí hledět a pokrývat ho. No a Abdul mi poslal dva tak skvělé pasy, že ty už jsem prostě do brány uklidit musel," přiblížil Percy přesilovkové situace. "Stu je vynikající hokejista, dodává celé skupině obránců takový klid. Je šikovný na puku, dobře rozehrává. Na přesilovce je velice platný, má dobrý výběr místa, umí dobře vystřelit švihem, což proti Litvínovu ukázal," měl po utkání pro Percyho trenér Jaroslav Modrý jen slova chvály.

Percy zažívá pohádkové období, stylověji oslavit narození dcery snad ani nešlo. "Jednou to bude cool historka, jsem rád, že góly přispěly k důležité výhře týmu," dává obránce najevo, že před individuálními statistikami upřednostňuje úspěch týmu. Krátký návrat domů a s ním spojené intenzivní zážitky si Percy patřičně užil: "S manželkou jsme dceru pojmenovali Miller. Hrozně to uteklo, ale jsem moc vděčný, že jsem se mohl vrátit domů, abych byl u porodu a byl manželce oporou. Bylo to něco, na co nikdy nezapomeneme, budou se teď vždycky koukat a fandit Motoru."

Percy vydatnou měrou přispěl k prodloužení vítězné šňůry. Motor už vyhrál šestkrát po sobě. A znovu obrátil skóre ve třetí třetině! "Je to skvělé. Jsme si vědomi toho, že i když třeba prohráváme, víme, že jsme schopní rychle skórovat a vrátit se do zápasu. Na ledě si to užíváme a chceme přidávat další výhry!," nenechává Percy na pochybách.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....