Banes Motor České Budějovice
11.02.2022, Adam Pavlíček

JUN: CEB - PCE 1:3 - Junioři po sympatickém výkonu body nemají

Českobudějovičtí junioři v pátek odehráli na první ledové ploše poslední utkání první části sezony. Již konečné šestnácté místo je odsuzuje do bojů o záchranu nejvyšší soutěže. Nyní je čekají dvoukolové souboje s týmy, které se umístily na 13. až 19. místě, přičemž pro Salzburg, umístěný mezi nimi, sezona kompletně končí po první části. Získané body si týmy nechávají. Junioři Motoru se potřebují umístit alespoň na 14. příčce, která by je poslala do baráže o DHL extraligu juniorů. Horší umístění znamená sestup. Svěřenci Karla Herra nebyli daleko od potřebných tří bodů, které by si do následující fáze přenesli. Proti Pardubicím, které budou bojovat o play off, předvedli velmi sympatický výkon. Nebyli daleko od bodového zisku. Jediným střelcem se ovšem nakonec stal Matouš Masopust, což bylo na tři přesné zásahy hostujících Pardubic málo.

Do utkání vstoupily celkem aktivně oba týmy. V útočném pásmu se ale ze začátku o něco více držely hostující Pardubice. S úvodními šancemi si domácí obrana v čele s brankářem Ludvíkem poradili. Pak se osmělil také Motor a síly na ledě se vyrovnaly. A co víc, českobudějovičtí hráči měli prozatím největší šanci utkání. Matouš Masopust střílel z dobré pozice, na hostujícího Kadlce ale nevyzrál. Na opačné straně pak hrozili z protiútoku hosté, jmenovitě Jakub Lichtag. Svůj únik neproměnil. Třetina pokračovala ve stejném tempu, ovšem branky jsme se ani na jedné straně nedočkali.

Prostřední dějství nabídlo také velmi dobrou podívanou. Se začátkem opět aktivitou hýřil soupeř domácích. A to i díky první přesilové hře. Ta zůstala bez kýžené branky. Pardubickou síť mohl poprvé rozvlnit František Schwartz, jeho pokus z úniku ovšem za brankovou čarou neskončil. Pardubice pak dostaly další možnost početní výhody. K jejímu proměnění měl blízko nakonec nejproduktivnější hráč utkání Kaplan. Na první bod si ale musel prozatím počkat. Až s koncem třetiny oba týmy kapitulovaly poprvé. Adam Nedělka se trefil jako první a Dynamo vedlo 1:0. Necelou minutu před koncem si ale Jihočeši ulevili po přesné trefě Matouše Masopusta, který zamířil přesně, jak bylo třeba.

V poslední dvacetiminutovce se obraz hry trochu změnil. Motor ztrácel potřebné síly a hostující celek se tlačil do útoku čím dál tím víc, nicméně obrana svěřenců trenéra Herra si ve většině případů poradila bez potíží. V 54. minutě nicméně neuhlídala již zmíněného Robina Kaplana, který sebral kotouč u modré čáry, nabruslil mezi kruhy a proměnil střelu v branku - 1:2. Domácí se chtěli naddychnout k závěrečnému náporu, soupeř jim však příliš prostoru nedával. Českobudějovičtí se usadili v pásmu až s odvolaným brankářem. Do odkrytých zad jim ale vrazil poslední ránu opět Robin Kaplan, jenž sebral kotouč v obranném pásmu, přebruslil všechny na ledě a v pohodě zasunul kotouč do prázdné domácí svatyně. Následně se toho příliš nestalo a Motor se musel po sympatickém výkonu obejít bez bodu.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....