Banes Motor České Budějovice
10.02.2022, Adam Černý

Motor míří do Litvínova. Bude prodloužena vítězná šňůra?

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Po povedeném domácím duelu s Vítkovicemi tentokrát hokejisté Motoru vyrazí na sever Čech, kde je v pátek čeká třetí vzájemné utkání probíhající sezony s Litvínovem. Předešlé dva zápasy Českobudějovičtí se svým soupeřem nezvládli. Jak tomu bude tentokrát? Úvodní buly zápasu bude vhozeno v 17:30.

O soupeři - HC Verva Litvínov

Páteční soupeř nevykazuje v posledních duelech dobrou formu. Verva z posledních deseti zápasů dokázala vyhrát pouze dvakrát. Kvůli tomu se Litvínovští propadli až na 13. příčku, která jako jediná zajišťuje konec sezony už po základní části. Na dvanácté Karlovy Vary ztrácí svěřenci trenéra Vladimíra Růžičky pouhé dva body. Aktuálně se však Verva musí koukat i pod sebe. Nebezpečně se totiž přibližuje Kladno, které ztrácí už jen sedm bodů.

Nejproduktivnějším hráčem litvínovského celku je Kanaďan Giorgio Estephan, který s osmatřiceti body otevírá druhou desítku produktivity nejvyšší soutěže. O čtyři body méně má poté Patrik Zdráhal. I v nejlepší desítce produktivity obránců má Litvínov své zastoupení, je jím Kanaďan Aaron Irving s jednadvaceti body.

V brance Vervy kraluje Denis Godla, který odchytal již třicet sedm extraligových duelů. Slovenský brankář však naposledy chytal 1. února s Třincem. Od té doby laboroval s ramenem a nad jeho startem v pátečním duelu visí otazník. Jisté je, že černožlutí budou v utkání postrádat oporu defenzivy Uvise Balinskise, který reprezentuje Lotyšsko na zimních olympijských hrách v Pekingu.

Sestava z posledního zápasu: Neužil – Irving, Kolář, Zeman, Demel, Strejček, Hrbas, Stříteský – Zdráhal (A), Estephan, Zygmunt – Slavík, Sukeľ, Kudrna – Fronk, Hübl (C), Straka – Havelka, Gerhát, Chalupa.

Z kabiny Motoru

Jestli se Litvínovu v posledních duelech nedaří, tak na straně Motoru je to úplný opak. Za posledních deset zápasů je dokonce společně s Třincem nejúspěšnějším týmem celé extraligy. Budějovičtí aktuálně drží sérii pěti výher v řadě, kterou rozhodně budou chtít prodloužit na severu Čech. Navíc jak již bylo zmíněno, oba vzájemné duely v letošní sezony zvládla Verva, a tak mají Českobudějovičtí o motivaci rozhodně postaráno. Trenér Jaroslav Modrý může být spokojen s tím, že se mu postupně vracejí do kádru absentéři. V úterý se již do zápasové sestavy vrátil Jindřich Abdul a Jakub Valský. V pátek by měl být k dispozici i Stuart Percy, který se vrátil ze zámoří, kde oslavil narození dcery. Naopak ale s lehčím zraněním nenastoupil Jiří Novotný. Nad délkou absence brankáře Dominika Hrachoviny a Milana Gulaše zatím stále visí otazník.

Sestava z minulého utkání: Strmeň – Vráblík, Štencel, Štich, Piskáček (A), Bindulis, Šenkeřík – Abdul, Pech (A), Ondráček – Karabáček, Hanzl, Beránek – Valský, Holec, Voženílek – Chlubna, Koláček, Vondrka (C).

Vzájemné zápasy:
11. kolo: České Budějovice - Litvínov 0:3
Tenhle zápas se Motoru vůbec nepovedl. Denis Godla uzavřel svoji svatyni, připsal si 26 úspěšných zákroků a Litvínovu se tehdy podařilo ukončit svou sérii sedmi porážek.

26. kolo: Litvínov - České Budějovice 3:2
Ve vyrovnaném duelu domácí i přes závěrečný nápor Motoru uhájili tři body.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....