Banes Motor České Budějovice
05.02.2022, Adéla Hejdová

Dorostenci prohráli s Havlíčkovým Brodem v prodloužení

Dorostenci, stejně jako juniorka, počítali před dalším zápasem extraligy ztráty. Nakonec jim mnoho nechybělo k zisku tří bodů, Havlíčkův Brod ale v závěru srovnal na 4:4, aby druhý bod urval v prodloužení.

V sobotním zápase vyzvali dorostenci na domácím ledě hráče z Havlíčkova Brodu. I přes dobré výkony českobudějovických hráčů nestačili domácí v prodloužení na Havlíčkův Brod a prohráli tak 4:5. Dorostenci v tabulce zaostávají za Pardubicemi o 11 bodů a jsou tak na druhém místě.

Do první třetiny výborně vstoupili hráči Motoru a po prvních pěti minutách se dostali do vedení díky gólu Matyáše Humeníka. Bohužel při přesilovce pět na tři se domácí nedostávali do střel a po úniku Josef Teplý srovnal stav na 1:1. Hned poté se trefil Matěj Fiala a dostal Havlíčkův Brod do vedení.

Ve druhé třetině dokázali hosté využít přesilovky a zvýšili svůj náskok na 1:3. Těsně před koncem druhé třetiny vstřelil gól Dominik Postl, čímž snížil na 2:3.

Třetí třetinu byli domácí lepším týmem. Přesnou střelou dorovnal skóre na 3:3 po nahrávce Matyáše Humeníka Samuel Drančák. Několik minut před koncem třetiny dostal domácí do vedení Matyáš Humeník a zaznamenal tak svůj druhý gól v zápase. Ani tenhle gól domácím výhru nezajistil, jelikož se trefil Josef Teplý a vyrovnal na 4:4.

V prodloužení hosté využili špatného střídání domácích a přesnou střelou zajistil Ilarion Kupriianov výhru hostům. Hráči Motoru tak získávají jen jeden bod.

V úterý se utkají na pardubickém ledě s hráči Dynama.

Ohlasy po zápasu

Milan Dančišin (hlavní trenér): Dneska jsme skvěle vstoupili do zápasu a brzy jsme vedli 1:0. Bohužel jsme při přesilovce pět na tři málo stříleli a naopak soupeř srovnal na 1:1 a pak nám odskočil na 1:3. Druhá třetina se nám moc nepovedla, ale i přesto jsme dokázali vstřelit kontaktní gól na 2:3. Ve třetí třetině jsme byli podstatně lepším týmem otočili jsme na 4:3, bohužel soupeř vyrovnal a v prodloužení jsme udělali chybu při střídání a soupeř vyhrál. Jsme rádi za bod a smekám před výkonem čtrnácti hráčů, kteří zápas dohráli.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....