Banes Motor České Budějovice
04.02.2022, Michal Špírek

Jan Štencel: Nejdůležitější část sezóny nás teprve čeká

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Motorák třetí čtvrtiny základní části Jan Štencel hraje v parádní formě. Otázky mu na našem webu mohli v rámci offline rozhovoru adresovat fanoušci - jak se s dotazy budějovický obránce popasoval?

Jan Štencel v odpovědích na dotazy fanoušků prozradil, že k hokeji ho přivedli rodiče. A že v mládeži vždy patřil k nejtalentovanějším hráčům, kteří nastupovali za starší kategorie. Ke kariéře hokejisty tak budějovický bek směřoval odmalička. V minulé sezóně přišlo na řadu budějovické angažmá, v aktuálním ročníku je Štencel nejproduktivnějším obráncem týmu a útočí dokonce na své bodové kariérní maximum. "Cítím se teď poměrně dobře, ale vždycky je prostor pro zlepšení a vždycky to může být ještě lepší," říká šestadvacetiletý obránce.

Motor už v sezóně prokázal, že ze samostatných nájezdů umí získat bonusový bod. "Jako první chodí většinou útočníci, ale už jsme kolikrát s klukama z obrany říkali, že na tom není těžkého, že by nás klidně mohli zkusit," komentoval s úsměvem v jedné z odpovědí výběr hráčů na nájezdy Jan Štencel.

Velkým Štencelovým koníčkem je rybařina a i v tomto ohledu si České Budějovice a jižní Čechy velmi pochvaluje. Rybu si vychutná i na talíři a dokonce i ty vlastnoručně ulovené: "Větší, trofejní ryby pouštím, ale když jdeme na řeku a chytíme nějakou menší mírovou rybu, tak tu si občas odnesu."

Jak Jan Štencel prožívá souboje s urostlejšími protihráči? Jaký je jeho doposud největší rybářský úlovek? A čím se mu zamlouvá aktuální motorácký dres?

ODPOVĚDI JANA ŠTENCELA NA DOTAZY FANOUŠKŮ

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....