Banes Motor České Budějovice
01.02.2022, Adam Pavlíček

700. zápas proti Zlínu? Vyšlo to hezky, usmívá se Jiří Ondráček

Proti Zlínu to je pro něj vždy speciální. A navíc když proti němu hraje svůj 700. zápas v extralize. Jiří Ondráček překonal v nejvyšší soutězi další metu a nebyl vůbec daleko od toho, aby si připsal v jubilejním utkání také branku. Hned v úvodu ale jen těsně neproměnil ze samostatného úniku. Motor nakonec zápas proti Ondráčkově minulému týmu zvládnul po samostatných nájezdech. Doma tak drží šestizápasovou vítěznou sérii.

Berete dva body z dnešního utkání, nebo je to málo?
Určitě je bereme. Dlouho jsme prohrávali, takže dva body určitě super. Byl to velmi těžký, utahaný zápas. Všechno nám skákalo, přesilovky taky nevycházely. Šance jsme měli na začátku, asi by to potom vypadalo jinak, kdybych proměnil svůj nájezd. Ale jak říkám, po tomhle zápase dva body určitě bereme.

V začátku jste neměl šanci jen vy, bylo jich hned několik. Až na gól byl začátek tedy podle představ?
Vždy, když tam ze začátku něco spadne, tak se tým nastartuje a je to hned znát. Proti takovému týmu je pak hrozně složité hrát. Škoda, že jsme to neproměnili, ale tak to také bývá, že to tam nespadne. Zlín dnes hráli velmi dobře a obětavě. Minimálně bod si zasloužil. S pokorou přijmáme výhru po nájezdech.

Ve Zlíně jste hrál téměř celou kariéru. Berete to pořád o něco přestižněji?
Pořád to pro mě určitě je něco jiného než běžný zápas, ale už ne v takové míře, jako když jsem proti Zlínu hráli poprvé. A taky je tam asi deset nových kluků, takže neznám úplně celý tým. Jsem rád, že jsem přišel do Budějovic, přineslo mi to určitě několik hezkých věcí a nový začátek. Musím Motoru poděkovat, že jsem v něm dostal šanci. Hrozně mě to tu baví, rodina je také spokojená.

A právě proti Zlínu vyšel váš 700. zápas v extralize...
Je to tak, hlavně poté, co byly odložené některé zápasy, některé jsem pak nehrál. Je to určitě hezké, ale pořád je to jen číslo. Když jsem začínal, určitě bych neřekl, že odehraji čtrnáct sezon. Pořád se snažím hrát stejně. Jsem rád, že můžu hrát. Baví mě to.

Příspěvek do kabiny bude?
Už jsem Vráblasovi dával něco před zápasem, také byla svačinka během utkání. Čtyřikrát jsme s nimi vyhráli, takže už mě to stálo docela dost peněz. Dva body nás posunou zase trochu blíž k té první čtyřce. Budeme o ni bojovat. Máme natolik zkušený tým, abychom měli ambice o tyto pozice hrát.

Čtrnáct sezon, jedna z nich skončila titulem. Je to zatím vrchol vaši kariéry?
Určitě, je to to nejhezčí, když vyhrajete poslední zápasy sezony. Na to člověk nezapomene. Vždy jsem si říkal, až vyhraju titul, můžu skončit. Pak ale zjistíte, že za tři týdny začínáte znovu. Cesta dostat se k poháru je opravdu velmi složitá. Vidím tu ale obrovskou sílu v týmu, takže třeba ještě jeden vrchol přijde. Bylo by to krásné. Hodně lidí tu hokejem žije. A proto doufám, že na začátku března už snad bude na hokej moct více lidí. Ať chcete nebo ne, když přijde šest tisíc lidí, je to úplně o něčem jiném. Zápas pak vypadá úplně jinak.

Čeká vás poslední čtvrtina základní části. Směřujete o něco větší pozornost k tabulce?
Přece jen ještě ne. Čeká nás kolem třinácti čtrnácti zápasů, je to poměrně dlouhá doba ke konci. Možná ke konci budeme sledovat, kdo jak hrál. Zatím ale koukáme především na sebe. Chceme se porvat o místa nahoře, je pak obrovská výhoda, když máte před play off pauzu zhruba deset dní. Doléčíte šrámy a jste lépe nachystaní. Snad to tak bude.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....