Banes Motor České Budějovice
22.01.2022, Denisa Józsová

Těžký oříšek. Jihočechy čeká druhý tým extraligové tabulky - Mountfield

Motor má po úspěšné karanténě, a tak může pokračovat v extraligovém kolotoči. Tentokrát ho čeká domácí duel, ve kterém vyzve hradecký Mountfield. Tyto dva celky se spolu letos utkaly dvakrát, každý z týmů si připsal jednu výhru. Zápas startuje v 17:00 v Budvar aréně. Sledovat ho můžete přes textový přenos. Na zápas s Hradcem Králové mohou přijít permanentkáři ze sektorů C4, C5, C6, C7, D2, D3 a D4. Apelujeme na fanoušky, kteří na zápas vzhledem k sektoru budou mít přístup, ale nebudou moci přijít, aby svá místa v aplikaci přeposlali nebo uvolnili jiným (více zde).

Z kabiny Motoru

Motor má za sebou karanténu, kdy si nákazou covidem-19 prošlo několik hráčů. Nyní se však Jihočeši mohou plně soustředit na extraligu, ve které se drží na sedmém místě se ziskem devětapadesáti bodů. Motor má za sebou po karanténě jedno utkání. To nemohl sehrát s Libercem, a tak se domluvil s Kladnem. V Chomutově sice rychle vedl o dvě branky, ale nakonec padl, i kvůli hattricku Tomáše Plekance, 3:5. Bodově se nejvíce daří Lukáši Pechovi, jenž získal už jednačtyřicet bodů a je pátým nejproduktivnějším hráčem celé extraligy. Tyto dva týmy se spolu v letošní sezóně utkaly dvakrát. Jednou byly úspěšnější Budějovice, podruhé vyhrál Hradec v prodloužení.

Sestava z minulého utkání: Hrachovina – Štencel, Vráblík, Bindulis, Percy, Šenkeřík, Piskáček, Bučko – Vondrka, Pech, Z. Doležal – Abdul, J. Novotný, Gulaš – J. Ondráček, Valský, M. Beránek – M. Hanzl, Karabáček.

O soupeři - Mountfield HK

Mountfield byl považován za jednoho z favoritů v letošním ročníku, což se mu nyní daří potvrzovat. V současné tabulce mu totiž patří druhá pozice o tři body za vedoucím Třincem. Velmi dobrá je útoční činnost Východočechů, kteří dosud vstřelili 129 branek, lépe jsou na tom jen Pardubice a Sparta. Špatně si ale Hradec Králové nevede ani v defenzivě, jelikož inkasoval druhý nejnižší počet branek v soutěži. Mountfield si vede dobře víceméně ve všech aspektech hry, jelikož ke špičce patří i ve hře v oslabení i v početní výhodě. Jeho postavení tak rozhodně není náhodné.

Poslední zápas odehrál náš soupeř přesně před týdnem, a to na domácím ledě proti Kometě. Vyrovnaný zápas ovšem dopadl lépe pro brněnské hráče, kteří vyhráli po samostatných nájezdech. Právě v tomto duelu se předvedla nová posila Východočechů Nikita Ščerbak, která se rovnou uvedla brankou. „Hodně od něj očekáváme. Že nám zvedne ofenzívu, že i díky němu budeme proměňovat gólové šance. Věřím, že se to podaří. Navíc velmi dobře hraje s pukem a vidí hru. Na to sice spousta lidí nereaguje, ale trenéři si toho všimnou. Pokud takového hráče poslouchá puk, tak potom dokáže vytvářet šance nebo najít spoluhráče v lepší gólové pozici. Tohle od něj očekáváme, nějaký moment překvapení v útočném pásmu a taky větší kreativitu. Věřím, že pokud bude dobře pracovat, tak by nám v tomhle mohl pomoct,“ řekl k posile Ladislav Čihák.

Bodově tým nejvíce táhne Ahti Oksanen. Který získal ve čtyřiceti zápasech třicet šest bodů za devatenáct branek a sedmnáct asistencí. Devatenáct gólů z něj dělá i nejlepšího střelce týmu. Nejvíce asistencí má na svědomí obránce Graeme McCormack, jenž jich nastřádal rovných dvacet. Co se týče brankoviště, tam oba gólmani dostávají podobný počet minut. Jak Štěpán Lukeš, tak Henri Kiviaho mají na svém kontě čtrnáct výher, o něco vyšší úspěšnost má na svém kontě finský gólman.

Sestava z posledního zápasu: Lukeš (41. Kiviaho) – Nedomlel, Blain, Šalda, F. Pavlík, Jank, McCormack – Perret, Lalancette, Oksanen – Smoleňák, Lev, Orsava – Kelly Klíma, Kevin Klíma, Jergl – Pilař, Koukal, Pajer – Ščerbak.

Sestava z minulého utkání: Hrachovina – Štencel, Vráblík, Bindulis, Percy, Šenkeřík, Piskáček, Bučko – Vondrka, Pech, Z. Doležal – Abdul, J. Novotný, Gulaš – J. Ondráček, Valský, M. Beránek – M. Hanzl, Karabáček.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....