Banes Motor České Budějovice
10.01.2022, Marek Baloun

Teprve podruhé se letos Motor utká s Libercem

Je to až k neuvěření, ale v Budvar aréně za letošní sezónu ještě jeden tým nenavštívil. Jsou to liberečtí Bílí Tygři, kteří sem přijíždějí dohrát 29. kolo, které se původně mělo hrát na začátku prosince. V prvním letošním vzájemném souboji byli lepší doma právě Severočeši, Motor je ale v posledních kolech na dobré vlně. Utkání za dozoru České televize startuje v úterních 17:10. Přímo do haly mohou přijít permanentkáři ze sektorů A5, A6, B1, B2, B3, B4, B5, C1, C2, C3, D1, D3 a D4.

Z kabiny Motoru

Motoru se aktuálně solidně daří. Předěl roků patřil soubojům se silnými soupeři a Jihočeši v nich nestačili pouze na Olomouc a Kometu. Naopak přehráli Plzeň, do nového roku úspěšně vstoupili v retro dresech na úkor Boleslavi a korunovali to (v obou případech na půdě soupeře) rozstřílením Pardubic 6:1 a v posledním kole i Sparty 5:1. Velký podíl na tom měli ironicky ex-Pražané. První gól Budějovic totiž přišel z hokejky Zdeňka Doležala, další dva pak od Lukáše Pecha, který tak konečně zaokrouhlil svoje kariérní skóre na 250 tref a následoval tak Milana Gulaše do klubu střelců deníku Sport. Co ovšem médii rezonovalo ještě víc, než tento skvostný zápis, byla poslední branka Motoru z hokejky Jana Piskáčka. Bývalý kapitán Sparty totiž dal střídajícímu Matěji Machovskému gól od brány k bráně, a to to ještě ani nebylo úmyslně, nýbrž v rámci vypálení puku při pražské přesilovce. Kotouč ale Machovskému proletěl pod lapačkou a korunoval tak debakl, který přerušil téměř 11 let dlouhé období, kdy se Budějovicím nedařilo získat při výjezdu na Spartu tři body. Dát ještě jednu branku navíc, vyrovnal by se tím 37 let historický rekord v brankovém rozdílu.

Na marodce jsou dlouhodobí marodi útočník Matěj Toman a obránce David Štich. Krátkodobě týmu chybí nemocný Kristofers Bindulis.

Sestava z minulého utkání: Hrachovina – Piskáček, Šenkeřík, Percy, Bučko, Vráblík, Štencel, Remta – Doležal, Pech, Vondrka – Gulaš, Novotný, Abdul – Valský, Ondráček, Holec – Karabáček, Hanzl, Beránek.

O soupeři – Bílí Tygři Liberec

Tygři jdou do zápasu se třízápasovou šňůrou domácích porážek, ovšem všechny byly velmi těsné. V předvečer silvestrovských oslav nestačili na Litvínov poměrem 2:3, S Olomoucí a Pardubicemi pak v obou případech prohráli 3:4 v prodloužení. V posledním zápase Liberec přitom třikrát v zápase vedl, skóre po třetinách 1:1, 1:1, 1:1 ale dává najevo, že ony radosti neměly dlouhého trvání. Nakonec tak v prodloužení nechali Severočeši ujet Dynamo do přečíslení a Petr Kváča kapituloval naposledy.

Sestava z posledního zápasu: Kváča – Rosandić, Štibingr, Ivan, Melancon, Derner, Kolmann, Šedivý – Birner, Filippi, Faško-Rudáš – Ordoš, Gríger, M. Zachar – J. Vlach, P. Jelínek, Klapka – Rychlovský, Najman, Šír.

Vzájemný zápas:
14. kolo: Liberec – České Budějovice 3:2

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....