Banes Motor České Budějovice
08.01.2022, Michal Špírek

Motor a Sparta mají stejně bodů. Kdo na tom bude lépe po neděli?

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Po Kometě se Motor utká s dalším tabulkovým sousedem. Poprvé v sezóně se představí v O2 areně, duel se Spartou začíná v neděli už v 16:00.

O soupeři - HC Sparta Praha

Sparta vstoupila do sezóny dobrými výsledky, ale 17. října začala čítat černou sérii, kdy utrpěla osm porážek v řadě. I toto období je důvodem, proč jsou Pražané zatím za očekáváním oproti předsezónním předpokladům, které pasovaly Spartu na jednoho z největších favoritů soupeře. Zdá se ale, že sparťané se nyní znovu rozjíždějí, mají na kontě tři výhry v řadě.

Sparta má k dispozici ofenzivu nabitou hvězdnými jmény. Nejproduktivnějším hráčem extraligy je Filip Chlapík, těsně v patách je mu co se bodového zisku týče Švéd Erik Thorell, hranici třiceti kanadských bodů už pokořil Michal Řepík i Roman Horák a produktivní je i Vladimír Sobotka.

V posledním zápase sparťané zvítězili na vítkovickém ledě 4:1. "Do zápasu jsme vstoupili dobře a první třetina nejspíš rozhodla. Podobně jako přesilovky a naše ubráněná oslabení. Rvačky na konci zápasu jsme nevyvolávali, ale přece si nenecháme rozbít hubu. Jsme rádi, že se nám znovu podařilo vyhrát. Určitě nám pomohl i zrušený turnaj v Davosu. Měli jsme čas na pořádný trénink a do hry se nám vrátili někteří hráči po zranění," pochvaloval si po utkání kouč Josef Jandač.

Sestava z posledního zápasu: Salák – Moravčík, Mikliš, A. Polášek (A), T. Pavelka, Tomáš Dvořák, M. Jandus – Buchtele (A), Sobotka, Chlapík – E. Thorell, R. Horák, M. Řepík (C) – D. Kaše, D. Voženílek, M. Forman – J. Strnad, Vitouch, Dvořáček – J. Konečný.

Z kabiny Motoru

Motor se čtvrté výhry po sobě nedočkal, na Kometu v pátek nestačil. Teď se postaví proti soupeři, kterého v Budvar aréně v sezóně při obou setkáních porazil. Trenér Jaroslav Modrý v pátek přistoupil ke změně složení útočných formací, kdy došlo k rozdělení dvojice Pech - Gulaš. Do zápasového kolotoče už se po zranění vrátil Matouš Venkrbec. Kvůli nemoci absentoval Václav Karabáček. Tomáš Chlubna nastoupil v pátek a v sobotu za juniory a připsal si tři kanadské body. Bohužel špatnou zprávou je, že s největší pravděpodobností až do konce sezóny zůstane mimo hru Matěj Toman.

Sestava z minulého utkání: Hrachovina (41. Strmeň) – Bindulis, Percy, Šenkeřík, Piskáček, Štencel, Vráblík, Bučko – Vondrka, Pech, Z. Doležal - Abdul, J. Novotný, Gulaš - J. Ondráček, Holec, Valský – M. Beránek, M. Hanzl, Venkrbec.

Zajímavosti zápasu:
- Martin Hanzl nastoupí do 300. zápasu v extralize.
- Motor na ledě Komety vstřelil dvě branky a pokořil tím metu 100 branek v sezóně. Který z hráčů bude tím, kdo načne druhou stovku gólů?
- Doležal a Voženílek proti sobě - Motor se Spartou před nedávnem přistoupili k výměně Zdeňka Doležala a Daniela Voženílka. Teď se oba hráči představí poprvé proti "svým". Doležal si v pěti zápasech za Motor připsal tři body, Voženílek má z pěti zápasů ve Spartě dvě asistence.

Vzájemné zápasy:
10. kolo: České Budějovice - Sparta 5:2
Českobudějovičtí fanoušci, kterých si našlo do Budvar arény v pátek cestu více než šest tisíc, se radovali z domácí výhry proti pražské Spartě. Dvakrát se do kolonky přesných střelců trefil Jindřich Abdul, parádním výkonem v brance se pak prezentoval Dominik Hrachovina.

25. kolo: České Budějovice - Sparta 2:0
I při druhém setkání byly úspěšnější České Budějovice. Ty totiž daly dvě branky, zatímco Hrachovina za svá záda nepustil ani jeden kotouč. Toto vítězství navíc bylo pro domácí celek jubilejní, jelikož se jednalo o 1000. výhru v nejvyšší soutěži.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....