Banes Motor České Budějovice
04.01.2022, Michal Špírek, Marek Baloun

Ještě ne, ještě ne, teď! Jiří Ondráček si na potvrzení vítězné trefy musel počkat

ČESKÉ BUDĚJOVICE - Už to vypadalo, že Motor na mladoboleslavkou obranu nevyzraje. Pak si ale domácí vzali time-out, při power-play srovnali stav a nakonec díky last-minute brance Jiřího Ondráčka zůstaly všechny body v Českých Budějovích. A právě šťastný střelec se svěřil se svými pocity v pozápasovém hodnocení.

Motor oslavil retro zápas vítězně. I přes nepříznivý vývoj se nevzdal a bojoval do poslední chvíle. "Z naší strany to nebyl moc povedený zápas. Asi jsme si tentokrát nezasloužili vyhrát, ale máme tři body, takže super. Vyplatilo se nám, že jsme nepolevili a na konci jsme za tím šli. Snad nám to pomůže do dalších zápasů," kvituje zisk tří bodů Ondráček.

Motor se v zápase dlouho nemohl střelecky prosadit. "Růža (Jan Růžička) chytal dobře. Měli jsme nějaké šance po buly, kdy to čapnul, ani nevyrážel, vypadal jistě, všechno měl, my se před něho málo tlačili. Pak jsme dali gól trochu se štěstím, kdy to Jindra na poslední chvíli propíchl a zaplaťpánbů, že to Guli trefil. Pak přišel ten můj plachťák," komentoval s úsměvem třiatřicetiletý forvard. Jeho trefu musel ale hned nadvakrát prověřit videorozhodčí. "Jel jsem za bránou a viděl, že je gól. Najednou jsem přijel ke střídačce a nějak se to neradovalo. Tak jsem čekal. Nakonec se to rozhodnutí o platnosti gólu třikrát zopakovalo, takže jsem dal svůj první hattrick," pomrkával Ondráček.

Ten měl zároveň jen slova uznání pro Jana Strmeně. Budějovický brankář zaskočil za zdravotně indisponovaného Dominika Hrachovinu a vlastně už může být pasován na specialistu na Mladou Boleslav - výhru proti ní totiž vychytal i při minulém vzájemném utkání. "Klobouk dolů před ním, jak do toho skočil a jak ten zápas úplně v klidu zvládnul. Naskočí po tolika zápasech a odvede takový výkon. Za stavu 0:1 nás podržel, mohlo to být o tři čtyři góly a nemuseli jsme už o nic hrát. Pro nás super, že víme, že máme dva výborné gólmany, že když jeden není, tak za něho druhý zaskočí. Víme, že se na něho můžeme spolehnout," vysekl Strmeňovi poklonu Jiří Ondráček.

Tomu se moc líbily retro dresy, které Motor do utkání oblékl: "Krásné. A líbily se mi i ty předchozí vánoční, objednal jsem si je na památku i pro známé. Jsem rád za tyto akce a ještě ke všemu, když jde výtěžek z dražby dresů na dobrou věc. Perfektní nápad."

Ondráček se spoluhráči už může vyhlížet další utkání, kdy Motor může přidat čtvrtou výhru v řadě. Do cesty se mu postaví Brno. "Kometa má nepříjemné přesilovky s Holíkem a Muellerem. Odehráli jsme s nimi vyrovnané zápasy. V soutěži rozhodují maličkosti, doufám, že na zápas přijedeme nachystaní a že navážeme na tento šťastný výkon a body. Evidentně nám to teď lepí, i když třeba dnes ta hra nevypadala úplně dobře," hodnotil Ondráček.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....