Banes Motor České Budějovice
06.01.2022, Michal Špírek

Motor už v sezóně v Brně uspěl. Povede se mu to i napodruhé?

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Motor bude útočit na čtvrtou výhru v řadě na ledě brněnské Komety. Zápas začíná v pátek v 18:00, sledovat ho můžete prostřednictvím přenosu na HokejkaTV.

O soupeři - HC Kometa Brno

Zatímco Motor má za sebou povedený obrat, Kometa v posledním utkání body v závěru naopak ztratila. Na Spartě se ujala po první třetině vedení 2:0, to ale neudržela, když v 60. minutě Pražané srovnali a nakonec vyhráli v prodloužení. „Obrovská škoda, protože jsme to měli dobře rozehrané. Asi jsme ten nepovedený závěr třetí třetiny měli natolik v hlavách, že se to projevilo i v prodloužení," litoval brněnský kapitán Martin Zaťovič.

Zaťovič je třetím nejproduktivnějším hráčem Kalousova výběru. Druhým nejnebezpečnějším hokejistou Komety je Petr Holík (30 bodů) a výbornou formu znovu prokazuje Peter Mueller. Třiatřicetiletý útočník sbírá body jak na běžícím páse a opět atakuje pozici nejproduktivnějšího hráče extraligy. Ostatně před umem dvojice Holík - Mueller, a před přesilovkami Komety, varoval hned po zápase s Boleslaví útočník Jiří Ondráček.

Kometa je v tabulce o jeden bod za Motorem. Zažila velmi povedený prosinec, kdy zaznamenala šest výher. Aktuálně má za sebou ale sérii tří porážek, byť je třeba uvést, že ani v jednom z případů neměla Kometa výhodu domácího prostředí.

Sestava z posledního zápasu: Tomek – Ďaloga, Bartejs, Kučeřík, R. Holland, Gulaši (A), Tansey, Roth – Zaťovič (C), P. Holík, P. Mueller (A) – Šik, Krištof, L. Horký – R. Pavlík, Rákos, Vincour – Dočekal, Ostřížek, T. Šoustal.

Z kabiny Motoru

Jihočeši vydřeli tři body proti Mladé Boleslavi, poskočili tabulkou a v Brně budou útočit na dosažení dosud nejúspěšnější šňůry v sezóně - na čtvrté vítězství v řadě. Ve vzájemných zápasech s Kometou se zatím radovaly hostující týmy, motoráci by se určitě nezlobili, kdyby toto pravidlo ještě pro pátek vydrželo.

Do přípravy Motoru už se zapojil po návratu ze šampionátu dvacítek Tomáš Chlubna. Návrat do zápasů pomalu vyhlíží Matouš Venkrbec, na rozdíl od Davida Šticha, který se zotavuje po operaci lokte. Bohužel se zkomplikovala situace po zranění ruky u útočníka Matěje Tomana, jehož vyhlídky ohledně naskočení v této sezóně se nevyvíjejí příznivě.

Zajímavosti zápasu
- Oba týmy budou útočit na dosažení mety 100 vstřelených branek v sezóně - Kometě chybí jedna trefa, Motoru pak dvě.
- Utkají se dva nejslušnější týmy extraligy, které za dosavadní průběh nasbíraly nejméně trestných minut.

Sestava z minulého utkání: Strmeň – Šenkeřík, Piskáček (A), Percy, Bučko, Štencel, Vráblík, Bindulis – Holec, Pech (A), Gulaš (C) – Abdul, J. Novotný, Z. Doležal – Vondrka, J. Ondráček, Valský – M. Beránek, M. Hanzl, Karabáček.

Vzájemné zápasy:
9. kolo: Brno- České Budějovice 1:4
Největším podíl na výhře měl obránce Petr Šenkeřík, který v první třetině v rozmezí 50 sekund zaznamenal dva body za gól a asistenci. V závěrečném dějství navýšil vedení Jihočechů ránou od modré čáry a při svém debutu za Motor tak zaznamenal tři body.

24. kolo: České Budějovice - Brno 2:3
Po reprezentační pauze se Motor utkal v televizním zápase na svém ledě s Kometou Brno, které podlehl 2:3. Za České Budějovice se trefili Jiří Ondráček a Jiří Novotný.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....