Banes Motor České Budějovice
31.12.2021, Pavel Mádl

Přijít sem byla skvělá volba, říká spokojený Kanaďan Stuart Percy

Motor proti Pardubicím nezvítězil od dubna roku 2019. Tuto nepříznivou bilanci v rámci 37. kola Tipsport extraligy napravil, a to bravurně. Mužstvu z města perníků nasázel šest branek, a zejména díky první třetině si odvezl tři body za výhru 6:1, která byla tou nejvyšší v historii klubu na ledě Pardubic. O utkání pohovořil kanadský obránce Stuart Percy, jenž se blýskl třemi body za gól a dvě asistence.

Odehráli jste skvělou první třetinu. S jakou taktikou jste vyrukovali na Pardubice?
Byli jsme na ně připravení. Dali jsme rychlé góly, což je možná trochu překvapilo. U prvního gólu jsme výborně zvládli přečíslení tři na dva, u dalších branek jsme stříleli z dobrých pozic a vyšlo to. Velkou roli hrály dobré střely z první. To je mohlo rovněž trochu překvapit. Takticky jsme sehráli skvělé utkání.

Připsal jste si do statistik tři kanadské body. Byl to pro vás osobně zatím nejlepší zápas v Motoru?
Nevím. Jako obránce se nesoudím podle toho, kolik bodů získám. V tomto zápase mi to ale vyšlo. Třetí bod jsem získal díky nahození puku do pásma. Jsou zápasy, kdy vám to tam spadne a kdy ne. Měl jsem též štěstí, že mi to tam padlo.

V této sezoně jste se projevil mnoha tvrdými vyslanými pokusy od modré čáry. Považujete to za vaši silnou stránku?
V podstatě ano. Vždy se snažím najít vhodné místo, ze kterého budu pálit, a udělat to tak, aby střelu nikdo nezblokoval.

V posledních deseti minutách utkání jste hráli oslabení, které jste zvládli ubránit. Byl to podle vás též jeden z klíčových momentů zápasu?
Myslím, že ano. Ve druhé třetině jsme jich taky pár zvládli. Celkově jsme je sehráli velmi dobře. Myslím, že oslabení nám vcelku v sezoně šlapou. Musíme v tom pokračovat. Jsme rádi, že jsme z utkání vytěžili tři body.

Hrajete s celoobličejovým krytem. S jakým zraněním se potýkáte?
Je to zranění v oblasti oka. Není to nic vážného, ale ještě s tím nějakou chvilku budu hrát, ale cítím se dobře.

Máte zkušenosti z NHL. Jak prozatím hodnotíte českou extraligu?
Je to parádní soutěž. Je tu k vidění hodně dovedností, rychlosti a chytrých hráčů, a to obecně tu hru vylepšuje a zvelebuje. Přijít sem byla skvělá volba. Zatím si to užívám. Jsem moc rád, že mám možnost hrát tady. Je to parádní půlrok a doufám, že to bude pokračovat i v roce 2022.

Jak si pochvalujete město?
Město je krásné. Je tu mnoho zajímavých kostelů, na což nejsem zvyklý. Už jsem stihl navštívit Hlubokou nebo Český Krumlov. Je to nádherné místo a skvělá zkušenost.

Kde se chystáte prožít poslední den roku 2021?
Nejspíše zůstanu ve svém bytě.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....