Banes Motor České Budějovice
29.11.2021, Jiří Michal

Motor zajíždí k veledůležitému utkání na led Vítkovic. I za pozornosti ČT sport

Po prohře v Litvínově přichází pro Motor další důležitý duel, tentokrát na ledě Vítkovic. Právě přímý souboj o lepší pozici v tabulce hokejové extraligy v polovině sezony neunikne ani pozornosti kamer ČT sport, které utkání od 17:30 budou přenášet v živém přenosu.

O soupeři – Vítkovice RIDERA

Jak již bylo naznačeno, celek z Ostravy má s Jihočechy stejný počet bodů a o lepší pozici v tabulce tak rozhodne vzájemný zápas na ledě Ostravar arény. Vítkovice se nyní drží tedy na osmém místě a v posledních utkáních výkonnost celku Miloše Holaně stoupá. Z posledních pěti střetnutí Vítkovice zvítězily hned čtyřikrát a jednou padly po prodloužení.

Vítkovičtí nepatří k nejproduktivnějším ostrostřelcům. Celkově zatím nasázely 52 branek, což je druhý nejmenší počet z celé ligy hned za Litvínovem. V počtu obdržených branek však patří ke špičce extraligy, ačkoliv tedy aktuálního soka Motoru trápí koncovka, brankář Aleš Stezka naopak nedává moc prostoru střelcům soupeře. Nejproduktivnějšími hráči jsou shodně se 14 body Roberts Bukarts a Rostislav Marosz. Oba dva nasázeli čtyři branky a přidali deset asistencí.

V posledním utkání na ledě Litvínova to dlouho s Vítkovicemi nevypadalo dobře. Nejdříve šla domácí Verva do dvoubrankového vedení, které sice Vítkovice dokázaly srovnat, hned vzápětí ale krásnou individuální akcí vrátil ještě před druhou sirénou vedení Vervě Přemysl Svoboda. Hostům se podařilo vyrovnat až necelých šest minut před koncem a následně díky vítěznému gólu Robertse Bukartse mohli slavit dva body do tabulky.

Sestava Vítkovic z posledního zápasu v Litvínově: Stezka (Dolejš) – Plášil, R. Polák (C), Galvinš, Gewiese, P. Koch, Jakub Stehlík, L. Kovář – L. Krenželok, J. Hruška, Lakatoš – R. Bondra, Lindberg, M. Kalus – Dej, Marosz, Roberts Bukarts – Lednický, Chlán, Fridrich.

Z kabiny Motoru

Jihočeši z posledních pěti duelů padli hned třikrát a zbytek tabulky je jim již v patách. Pro upřesnění, třináctá Kometa ztrácí pouhé čtyři body na Motor. Přesně v polovině sezony tak musí Českobudějovičtí opravdu zabrat. Na rozdíl od svého aktuálního soupeře totiž motoráci na ledě Litvínova uspět nedokázali a dobře se jim nevzpomíná ani na první vzájemný zápas, kdy s Vítkovicemi padli doma 1:2 po prodloužení. V sestavě Motoru už nebude k vidění Tomáš Šoustal, který se vrátil do brněnské Komety. Nejen k zápasu ve Vítkovicích se pro klubový web vyjádřil v rozhovoru trenér Jaroslav Modrý.

Sestava Motoru z minulého utkání proti Litvínovu: Hrachovina (Strmeň) – Bindulis, Percy, Piskáček (A), Šenkeřík, Vráblík, M. Jandus, Štich – Abdul, M. Hanzl, J. Ondráček – Holec, L. Pech (A), Gulaš (C) – Vondrka, D. Voženílek, Karabáček – M. Beránek, T. Šoustal, Valský


Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....