Banes Motor České Budějovice
27.11.2021, Adam Pavlíček

DOR: CEB - TBR 4:2 - Dorostenci mají po jistém výkonu tři body

Českobudějovičtí dorostenci se utkali na domácím ledě proti Technice Brno. Na první branku se sice čekalo až do poslední minuty první třetiny, pak už ale postupně začali domácí přebírat otěže utkání. Vypracovali si tříbrankové vedení a už jej nepustili. Dvě branky zaznamenali Vojtěch Aulický a Viktor Kotalík.

Českobudějovičtí hráči nevstoupili do utkání podle představ. Hned dvakrát byli vyloučeni a museli tak tak bránit. Obě soupeřovy přesilovky ovšem ustály a pokračovalo se dál. První perioda byla poměrně vyrovnaná, Motor měl však o něco lepší šance. A jednu z nich těsně před odchodem do kabin také přetavil v branku. V přesilové hře dostal nahrávku do dobré pozice Vojtěch Aulický a přisoudil domácímu celku vedení.

V utkání bylo k vidění velké množství situací, kdy měl tým výhodu jednoho hráče v poli. Oběma celkům se ale prozatím v tomto prostředním dějství dařilo udržet čistý štít. Jihočeši pomalu přebírali iniciativu a byli o něco aktivnějším celkem. Druhou branku zapsal Vojtěch Aulický a netrvalo to dlouho a trefil se také Viktor Kotalík. Motor byl tedy ve tříbrankovém vedení.

Brněnští hráči vstupovali do poslední třetiny s nelehkým úkolem, nakonec se s ním však poprali více než obstojně. Byli trpěliví a nakonec se mohli radovat z prvního vstřeleného gólu. Gergö Szemmelroth najel do střelecké pozice a trefil, jak bylo potřeba.Necelé dvě mintuy na něj navázal Antonín Pospíšil a bylo zaděláno na pěkné drama. Pojistku v podobě čtvrté branky ale přidal do sítě Techniky Viktor Kotalík a Jihočeši mohli slavit tři body.

Ohlasy po zápasu

Vojtěch Aulický (autor dvou branek)::
Před začátkem zápasu jsme si se spoluhráči řekli, že soupeře nesmíme podcenit a to že jsme nad nimi vyhráli v Brně nic neznamená. Už od začátku zápasu jsme hráli dobře. Ke konci první třetiny se nám podařilo využít přesilovky a začali jsme být více v klidu. Ve druhé třetině jsme se nebáli hrát, vyváželi jsme puky a výborně kombinovali. Když jsme vstřelili druhý gól, začali jsme se tím více bavit a říkali jsme si, že tenhle zápas nesmíme prohrát. Po gólu Viktora Kotalíka jsme asi nikdo nepochyboval o tom, že bychom zápas prohráli. Do třetí třetiny jsme nastoupili s jasnou dominancí. Akorát jsme si to zkomplikovali několik minut před koncem zápasu, kdy jsme dostali dva góly. Power play jsme nepodcenili a výborně bránili. Po několika vteřinách vstřelil Viktor Kotalík gól do prázdné brány a zápas tak rozhodl.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....