Banes Motor České Budějovice
30.10.2021, Michal Špírek, Jan Brůna

DOR: Motor v Hradci dotahoval, ale na body to nestačilo

Domácí Hradec Králové si i napodruhé v sezóně s Motorem poradil. Dorostenci pustili soupeře do vedení 3:0 a byť se brankami Drančáka a Hohenbergera přiblížili na rozdíl jediné branky, vyrovnat už nestihli.

Domácí vstoupili do zápasu jakožto aktivnější celek a hned zkraje dostali do provozní teploty Davida Cinku. Svoji dominanci mohl Mountfield také potvrdit gólem, Lukáš Král však z dobré pozice minul hostující svatyni. Následně mladé Lvy poněkud přibrzdilo oslabení, v němž se činil Jan Kasal, který nejednou zachránil svůj tým od inkasování. Východočeši měli následně problém se založením útoku a růžky začaly vystrkovat i Budějovice. Vzadu ale vše jistil Kasal a Hradečtí se dokázali vrátit k původní převaze. Navíc mohli skórovat, z nadějné šance se ovšem netrefil Jiří Klíma a do kabin se šlo za stavu 0:0.

Hradečtí chtěli navázat na aktivitu z první části hry, k čemuž jim výrazně dopomohla nabídnutá přesilovka 5 na 3. Během ní svůj tým musel podržet Cinka, v polovině dějství však již nestačil na kličku Jiřího Klímy, který si hostujícího gólmana položil na led a zakončil do odkryté svatyně – 1:0. Budějovické inkasovaná branka probrala a svěřenci Milana Dančišina zvýšili aktivitu. Kasal se proto musel mít na pozoru, nápor soupeře ale se spoluhráči ustál a následující chvíle patřily Jakubu Jónovi. Hradecká naděje se nejdříve ocitla sama před Cinkou a následně mohla dorážet do prázdné klece, leč v obou případech nepřesně.

Poslední třetina byla gólově vůbec nejbohatější. Ale nepředbíhejme. Na úvod se znovu vyznamenal Kasal, jenž v samostatném úniku vychytal Davida Hohenbergera. A pak přišly chvíle pro východočeské forvardy. Konkrétně pro Tomáše Horu a Jana Vencla, přičemž druhý jmenovaný nastavil po nahrávce toho prvního hůl a pověsil kotouč do rohu branky – 2:0. Lvi se drželi vepředu a ve 49. minutě se mohli radovat znovu; Štěpán Černý využil zakrytého výhledu Cinky a vsítil svůj první gól v extralize dorostu – 3:0. Brzy se ukázalo, že rozhodně není hotovo. Domácí se nechali vyloučit a hrou v početní výhodě nepohrdl Samuel Drančák, který jako první překonal Kasala a snížil na 1:3 z pohledu hostí. Motor pokračoval v tlaku a druhý gól visel ve vzduchu. Nakonec se o něj postaral David Hohenberger, jenž si najel ze strany a jeho přízemní střela skončila v síti – 3:2. Jihočeši se v závěru hnali za vyrovnáním, ani odvolání gólmana jim ovšem nepomohlo a domů odjeli bez bodu.

Ohlasy po zápasu

Adam Gřegořek (obránce Motoru)::
Prvních deset minut jsme hráli výborně, dobře jsme kombinovali a vyjížděli z obranného pásma. Druhá polovina první třetiny byla už o něco horší, ale v těch nejhorších situacích nás podržel David Cinka, který chytal celý zápas výborně. Do druhé třetiny jsme vstoupili špatně a nehráli jsme to co jsme měli. Po chybách které jsme dělali, jsme dostali zbytečný gól a hradečtí se tak dostali do vedení. Celkově nám to nefungovalo a byl chaos jak v útočném tak v obranném pásmu. Na začátku třetí třetiny jsme dostali dva góly, které nás rozhodili. V polovině třetí třetiny jsme dali kontaktní gól na 3:1, který nás nakopl. Sice jsme dotahovali výsledek, ale myslím si, že jsme posledních deset minut hráli doopravdy výborně. Bohužel se nám nepodařilo výsledek dorovnat a z Hradce si neodvážíme ani jeden bod.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....